Теофана Текелиева представи втората част на сборника „Столетието“

Областният управител Никола Чанев уважи представянето на сборника „Кърджали – столетието - втора част“ на известната преподавателка, общественичка и дългогодишен директор на театъра Теофана Текелиева.

Книгата събра читатели от няколко поколения във фоайето на театъра – творци, приятели и почитатели на авторката. Изданието обхваща художествения живот в Кърджали от 1912 до 2018 г, описан с вещина, документална прецизност, внимание към детайла и дълбок респект към хората, посветили се на културата в Източните Родопи – поети, писатели, журналисти, художници, краеведи, музиканти, певци, артисти и др. „Тази книга може да бъде написана само от човек, отдаден до край на идеята. Някой може да я упрекне в пристрастие, но това е нейната гледна точка. Нейният разказ е пътеводител за всички, които носят духа на Източните Родопи“, подчерта издателят на книгата Иван Бунков. Областният управител Никола Чанев нарече сборника фундаментален творчески труд, благодарение на когото дейците на културата и техните огромни заслуги за духовното израстване на региона няма да бъдат забравени. Самата Текелиева описа творбата си като житейски калейдоскоп от факти, спомени, интервюта, разкази, мисли и вълнения на стотици хора, живели пред нас и направили така, че вратите към творчеството да са винаги открехнати.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

rescEU – спасителният отряд на Европа, на който можете да разчитате

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) на електронен адрес: obl.adm@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай