Владиката Николай благослови миряните в Кърджали на Йордановден

Владиката Николай благослови миряните в Кърджали на Йордановден.

За втора поредна година духовният пастир на християните от Пловдивската митрополия оказа архиерейска чест на града ни като отслужи празничен Богоявленски водосвет, освети знамето на 68-бригада „Специални сили“ с командир бригаден генералЯвор Матеев и хвърли светия кръст Господен във водите на Арда. Улови го 26-годишният Иван Каменов, а при децата до 14 г, които скачаха в басейн, късметът споходи шестокласника Калоян Дялков. На Богоявление православната общност празнува кръщението на Исус Христос във водите на река Йордан от Йоан Кръстител, чието име носи храмът в кв. „Веселчане“. Оттук идва и названието на празника. Това е третият по значимост празник в християнския календар. На този ден небето се отваря и светия дух слиза върху божия син във вид на гълъб, а от небето се разнася глас „Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение“. „По древна благочестива традиция на Богоявление светата църква отправя молитва към Бога за небесна закрила, за здраве и сили, за благословение на христолюбивото ни войнство. Днес ние призоваваме над водата божествената благодат на светия дух и тази вода нека бъде средство за очистване, за изцеление от болестите и душевно спасение. Бог да пази България в мир, благоденствие, здраве, благопреуспяване, щастие и небесно спасение. Честит празник и на многая лета“, пожела митрополит Николай. След хвърлянето на кръста владиката бе посрещнат в неделното училище на отец Николай, където говори с децата за тайнството на светото кръщение и символиката на празника. Пожела им Господ всякога да е техен покровител и да ги води по пътя на доброто, на мира, на любовта, на търпението, на великодушието и на смирението. Областният управител Никола Чанев поздрави всички с пожелание за здраве и връчи дарове на момчетата, уловили кръста.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

rescEU – спасителният отряд на Европа, на който можете да разчитате

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) на електронен адрес: obl.adm@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай