Поклон пред паметта на жертвите при атентата в Кербала

Публикувана на 28 Декември 2018

С панахида и военен ритуал в Крумовград отбелязаха 15 години от смъртта на старши лейтенант Николай Саръев, загинал при кървавия атентат в Кербала.

Областният управител Никола Чанев почете паметта на боеца, заедно с военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили“ – Пловдив, начело с командира на формированието бригаден генерал Явор Матеев. „Името и делото на Николай Саръев ще останат завинаги в пантеона на войните, отдали живота си за България. И ако искаме да се съхраним като народ, подвигът на Николай и колегите му, не трябва да бъде забравен никога“, подчерта областният управител. Ген. Матеев изтъкна, че загубата на ст.лейтенант Саръев е непрежалима и че всеки български войник, загинал при изпълнение на служебния си дълг, заслужава вечна признателност. „15 години са и много, и малко. Много са за близките, защото времето няма да заличи болката. От друга страна 15 години са само миг от историята. Имената на загиналите в Кербала ще останат завинаги в историята на „Специалните сили“ и на българската армия. Защото те служиха скромно, достойно и гордо на родината си“, каза Матеев. Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед също поднесе съболезнования на семейството и оповести решението на местната власт да бъде назована улица на името на Николай Саръев. Възпоменателни адреси до семейството на Николай Саръев изпратиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

rescEU – спасителният отряд на Европа, на който можете да разчитате

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) на електронен адрес: obl.adm@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай