„Генерация Z - виртуалния свят и културното многообразие“ на сцената в Кърджали

Публикувана на 12 Декември 2018

Областна администрация Кърджали в партньорство с Езикова гимназия „Христо Ботев“ организира публично събитие под надслов Генерация Z - виртуалния свят и културното многообразие“, което ще се проведе на 13 декември, четвъртък, от 19 часа в Театрално-музикален център Кърджали.

Инициативата е под егидата на областния управител Никола Чанев, в рамките на Комуникационната стратегия на България за ЕС, и е посветена на европейската година на културното наследство и европейското културно многообразие. Специален гост ще бъде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Проявата включва  представяне на театралния спектакъл на немски език „Chat and shop“ на Юта Репенинг, дело на ученическо театрално студио при ЕГ „Христо Ботев“, носител на трета награда от фестивала на ученическите театри „Завесата се вдига на немски език“ в Сливен през 2018 г и откъси от спектакъла „Представлението на „Хамлет“ в село Долно Туткаво“ от Иво Брешан на български език. Целта на събитието е да открои ролята на чуждоезиковото обучение сред младите хора за опознаване на европейската литература, култура и изкуство, да привлече аудиторията към немската и българската драматургия и театър и да стимулира у подрастващите гражданска, толерантност към различните и чувството за принадлежност към голямото европейско семейство. Областният управител Никола Чанев кани кърджалийци да се насладят на прецизната езикова подготовка, оригинална режисьорска интерпретация, майсторска хореография и завладяващо сценично присъствие на младите театрали от ЕГ „Христо Ботев“ еди спектакъла във фоайето на театъра ще бъде подреден традиционният благотворителен базар от кампанията „Да подарим надежда за коледа“ под патронажа на областния управител, която тази година набира средства за детското отделение на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

rescEU – спасителният отряд на Европа, на който можете да разчитате

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) на електронен адрес: obl.adm@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай