„ВиК” ООД – Кърджали: Водата в Кърджали, Момчилград и 35 села е годна за пиене

Публикувана на 25 Август 2014

На основание писмо на РЗИ с Изх. № 1676/25.08.2014 г. обявявам водата във водопроводната мрежа на Кърджали, Момчилград и 35 села от региона за годна за пиене, готвене и битови нужди, считано от 25.08.2014 г.

Резултатите от двукратни последователни изследвания по химични и микробиологични показатели, извършени от РЗИ – Кърджали, съответстват на изискванията на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно – битови цели.

 

Инж. К. Василева

Управител на

„ВиК” ООД – Кърджали

 

“В и К” ООД Кърджали: За отстраняване на аварии на 19 август водата от яз. „Боровица” ще бъде спряна

Публикувана на 15 Август 2014

На 19.08.2014 г. /вторник/ в 8.00 часа ще бъде спряна водата от яз. „Боровица” за отстраняване на две аварии по магистралния водопровод.

Прочети още...
 

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за РИК Кърджали

Публикувана на 11 Август 2014

1

   Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на РИК Кърджали на консултациите по покана на областния управител Бисер Николов, които се състояха днес. Представителите на ГЕРБ, ДПС и Колиция за България изразиха претенции за позицията на председател в РИК Кърджали. ГЕРБ и ДПС поискаха да заемат мястото на секретар, ако не получат председателският пост.

Прочети още...
 

Продължава почистването на яз. „Боровица”

Публикувана на 04 Август 2014

   Екипи на „ВиК" ООД - Кърджали и ОУ"Пожарна безопасност и защита на населението" продължават да почистват язовир „Боровица" от стотиците дървета, свлечени от приливна вълна. Повече от 60 кубика дървесна маса са извадени от водното езеро.
   „Разчистена е голяма част от дървесната маса, която заприщва язовира на около 500метра от нулата. Близо до нулата на язовира се е образувало второ заприщване. Участниците в акцията правят всичко възможно, за да ускорят темповете на работа", заяви областният управител Бисер Николов.
   Очаква се почистването, извършвано с местни сили, да продължи още около две седмици.

 

„ВиК” – Кърджали: Водата в Кърджали и Момчилград все още не е годна за пиене

Публикувана на 04 Август 2014

   Водата във водопроводната мрежа на Кърджали, Момчилград и 35 села от региона продължава да бъде негодна за пиене и готвене.
  На изход от Пречиствателната станция за питейни води „Енчец" няма отклонения на показателите на наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно – битови цели. Все още не можем да гарантираме трайни резултати, поради променливите стойности на показателя мътност на входната вода от яз. „Боровица".

Прочети още...
 

Започна почистването на яз.”Боровица”

Публикувана на 31 Юли 2014

   Днес започна почистването на яз."Боровица" от стотиците дървета, свлечени във водното езеро от приливна вълна. В акцията участват два екипа - на „ВиК" – Кърджали и ОУ"Пожарна безопасност и спасяване на населението".


   Язовирът спря да прелива след изпускане. Това предотврати опасността от навлизането на дървета в преливника и осигури безопасни условия за работа.

Прочети още...
 

„ВиК”-Кърджали и ОУ ”ПБЗН” ще започнат почистването на яз. „Боровица"

Публикувана на 29 Юли 2014

    В момента се създава организация да започне почистването на яз. „Боровица" от стотици дървета, някои от които с дължина над 10 метра и диаметър над 0.4м. То ще бъде извършвано от „ВиК" ООД – Кърджали и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението", заяви областният управител на Кърджали Бисер Николов. Почистването на дървесната маса е необходимо, тъй като съществува риск тя да премине в преливника на язовира и да го затвори. Подобна ситуация може да доведе до компрометиране на стената, каза областния управител.

Прочети още...
 

За собственици на земеделски земи от област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Трети отчет за изпълнение на управленската програма на правителството за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизирането на управлението

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай