В Кърджали откриха паметник на загиналите полицаи и пожарникари при изпълнение на служебния си дълг

Публикувана на 26 Октомври 2018

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов откриха днес пред сградата на Областна дирекция на МВР в Кърджали паметник на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи и пожарникари.

„Искам да изкажа искрена благодарност на колегите и гражданите, които инициираха изграждането на този паметник, на всички, които участваха в дарителската кампания и на тези, които продължават да участват в набирането на средства в помощ на децата и близките на загиналите служители на МВР, изтъкна Младен Маринов. Знам, че един паметник няма да върне това, което са загубили децата и близките им, но съм уверен, че това ще им даде сили и увереност да продължат напред, да успеят в живота, и голяма част от тях да са мотивирани да продължат пътя на своите родители в системата на МВР, служейки на България, добави още в обръщението си министърът. Четирима са загиналите служители от структурите на Министерството на вътрешните работи в област Кърджали – главен сержант Калин Петров от Районното полицейското управление в Кърджали, младши автоконтрольор Янчо Петков  от сектор „Пътна полиция” в Кърджали, главен сержант Чавдар Мандов  от Районна служба за противопожарна охрана  в Момчилград и Тодор Тодев от Пожарната служба в Кърджали. Областният управител изказа съболезнованията си към техните семейства. „Познавах част от тях и това бе привилегия за мен, защото бяха достойни хора, отдадени на достойна професия. Благодаря на всички, които са допринесли за изграждането на паметника и на всички служители на МВР, които продължават да бдят неотклонно над нашето спокойствие и сигурността на децата ни“, заяви Чанев. Със свеждане на глави и едноминутно мълчание присъстващите почетоха подвига на загиналите служители на Министерството на вътрешните работи. Пред паметника бяха поднесени цветя и венци. Идеята за паметния знак е на директора на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов и на директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Сергей Заимов.  Проектът е на арх. Станислав Луков, а средствата за осъществяването му са събрани от дарения на полицейски служители, пожарникари и ръководствата на общините Кърджали и Крумовград. На церемонията присъстваха абитуриентът Петко Янчев, син на загиналия служител на Пътна полиция Янчо Петков, и Севда Мандова, дъщеря на загиналия пожарникар Чавдар Мандов, председателят на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа, заместник-кметът на община Кърджали Катя Митовска, заместник-кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед, ръководители на областни институции, близки и колеги на загиналите полицаи и пожарникари при изпълнение на служебния си дълг.

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай