Паметна плоча на краеведа Никола Иванов посреща на входа на Читалище „Обединение“

Публикувана на 25 Октомври 2018

 

В читалище „Обединение“ се състоя официалното представяне на сборника „По дирите на Патриарх Евтимий”, в който историкът, археолог и журналист Георги Кулов е събрал изследвания на краеведа Никола Иванов, геолог, изследовател и и познавач на Родопите.

Пред публика бе показан документален филм за него, а на фасадата на Читалището бе поставена паметна плоча в знак на признателност. Областният управител Никола Чанев бе гост на церемонията. Той поздрави съставителя на книгата и хората, спомогнали да бъде възкресена паметта за Никола Иванов – една голяма личност, патриот, бранител на българщината, откривател на Татул и Перперикон. Този човек е гордост за Кърджали и не бива да бъде забравен от младото поколение“, каза Чанев.

Иванов е роден през 1880 г. в Дупница. Завършил е жп училище, бил е съратник на войводата Димитър Маджаров, с когото евакуират тракийски бежанци от Източна Тракия през 1913 година. Пристига в Кърджали през 1927 година и в началото се занимава с издирване на рудни находища. Впоследствие се захваща активно с откриването и документирането на археологически паметници в региона. Негови са откритията на най-знаковите обекти тук, затова го наричаме Първооткривателя, казва Георги Кулов. 

 

 

 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай