Никола Чанев: Жителите на цялата област са достойни за почетни граждани на Европа

Публикувана на 19 Октомври 2018

Областният управител Никола Чанев бе гост на Празника на мекицата в с. Енчец, организиран за трета поредна година от колектива на Детска градина „Снежанка“ и жителите на селото.

„Ще се хвана за думите на директорката Поля Стайкова, че всички жители на Енчец трябва да бъдат обявени за почетни граждани на Кърджали. Не, г-жо директор, жителите на цялата Кърджалийска област трябва да бъдат обявени за почетни граждани на Европа, защото ние тук сме пример за толерантност, за етническо многообразие и пример за това как можем да живеем заедно. И това не е заслуга на нито една партия, на нито един политик, а на всички хора в областта, които винаги са живели като братя. Радвам се да видя толкова усмихнати хора заедно“, каза в приветствието си Чанев. Областният управител отклони поканата да се включи в пърженето на мекици с думите: „Правителството ми е възложило да ръководя областта, не ми е силата в тигана“. Мекици, катми, къпани баници, баклави и куп други домашни специалитети предложиха жените от Енчец и околните села на своите гости, а децата от Детска градина „Снежанка“ изнесоха музикална програма, в която се включиха и малчуганите от подготвителната група на ОУ „Св.Климент Охридски“ - Кърджали. На празника на мекицата присъстваха и заместник областните управители Севда Камбурова и Леман Али.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай