Чанев към протестиращите на пътя Токачка – Чорбаджийско: До края на октомври стартира ремонтът

Публикувана на 17 Септември 2018

МРРБ ще осигури 100 000 лева за неотложни ремонтни работи на пътя от село Токачка до застава „Маказа“, още толкова разчитаме да бъдат заделени от бюджета на община Крумовград, заяви днес областният управител Никола Чанев на среща с протестиращите жители на района, които настояват за възстановяване на 17-километровото трасе.

До края на месец октомври да стартира ремонтът, пое ангажимент Чанев. В противен случай местните хора са готови да започнат гражданско неподчинение и да блокират пътя за Гърция. Населението на осем села от двете съседни общини Кирково и Крумовград – Тихомир, Кукуряк, Малкоч, Токачка, Пашинци, Гривка, Бук и Кран са потърпевши от лошото състояние на републиканската пътна артерия и отказват да пуснат децата си на училище. Пътят не е ремонтиран от Живково време, целият е в траншеи, оплакаха се хората. „Дойдох при вас, не заради заплахата да протестирате под прозорците на областния управител, а за да ви уверя, че не сме забравили ангажимента, поет от министър Николай Нанков по време на първата копка на пътя Момчилград - Крумовград – Ивайловград и ще го изпълним. В момента върви проектиране, ще започнем изкърпване, а догодина, когато заработи системата на ТОЛ-таксите, ще можем да заложим и цялостна рехабилитация“, обясни Чанев. „Сами разбирате, че става дума за път, който не е преасфалтиран от 40 години. С магическа пръчка не става. Държавата стопанисва 20 000 км пътна мрежа и харчи за рехабилитацията им по 500 млн лева годишно, но нтпарите не стигат. Очакваните приходи от ТОЛ-таксите в бюджета са около 1 млрд лева годишно. Тогава ще имаме необходимия ресурс за пътища и до няколко години генерално ще бъде решен проблема с републиканската мрежа“, подчерта той. Чанев каза, че ще разговаря с ръководството на ОПУ и пътно-поддържащата фирма за оформяне на канавките и банкетите и разчистване на храстите и помоли протестиращите да върнат децата в клас и да не ги превръщат в заложници на протеста.

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай