Най-дългото хоро на моста ще се извие в събота, предвождано от „101 каба-гайди“

Публикувана на 11 Септември 2018

За втора поредна година в Кърджали ще се извие най-дългото хоро на моста. Сборният пункт е на 15 септември, събота, в 10.30 часа на кръстовището пред комплекс „Меаца“ във „Възрожденци“. Шествието ще бъде предвождано от прочутия родопски оркестър „101 каба-гайди“.

Хорото ще водят председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на туризма Николина Ангелкова и областният управител Никола Чанев. Официалното откриване на фестивала „Бъдеще с традиции – Кърджали 2018“ е в 12.00 часа пред Паметника на Освободителите. Фолклорни състави от цялата област ще се надпяват и надиграват, изпълнявайки народни хора от шестте етнографски области. В Градската градина ще бъдат подредени шатри с над 300 вида домашно приготвени баници. В алеята на занаятите ще гостуват майстори на бижута, дърворезба, сувенири от вълна, квилинг-дизайн, шоколади с шевици, живопис върху речни камъни, накити от глина и др. Ще има демонстрация на плетачни техники и уроци по народни танци. В етнографска арт-инсталация от прозрачни пластмасови кубове ще бъдат аранжирани „съкровища“ от скрина.

На 16 септември, неделя, фестивалът „Бъдеще с традиции – Кърджали 2018“ продължава със забавления за децата в двора на Регионалния исторически музей от 10.30 часа с концерт на детски танцови трупи, фотоизложба, игри, урок по краезнание, приказки с детската писателка Маргарита Павлова и др. Организаторите на фестивала канят жителите и гостите на Кърджали да се включат активно в различните прояви и да съпреживеят магията на българския фолклор, култура и традиции. Всичко за програмата на форума може да намерите на фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/events/1966172506779271/

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай