Областна администрация събира „Съкровища от скрина“

Публикувана на 10 Септември 2018

„Съкровища – минало, настояще, бъдеще“ е заглавието на проекта, който Областна администрация Кърджали ще реализира в партньорство с Регионалната занаятчийска камара и Читалище „Обединение 1913“ в рамките на инициативата „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“.

По проекта ще бъде създадена етнографска експозиция на открито, която жителите и гостите на Кърджали ще могат да видят за първи път в Градската градина по време на фестивала „Бъдеще с традиции“ на 15 септември. Реликвите от бабините ракли ще бъдат подредени в прозрачни пластмасови кубове, за да възкресят миналото на Кърджали и да провокират чувство на приемственост у съвременните градски жители. Организаторите на фестивала призовават собствениците на антикварни предмети, характерни за местния бит и колорит, да ги предоставят за нуждите на арт-инсталацията „Съкровища от скрина“ и да ги споделят с публиката на фестивала. Плетени дантели, чорапи и терлици, стари часовници, сувенири, инструменти, архивни снимки и др. ще бъдат аранжирани в мобилната етнографска сбирка, която проследява развитието на Кърджали във времето извън стереотипа на музеите и галериите. Предвижда се пътуващата изложба да стане част и от други инициативи на проекта „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай