Областна администрация събира „Съкровища от скрина“

Публикувана на 10 Септември 2018

„Съкровища – минало, настояще, бъдеще“ е заглавието на проекта, който Областна администрация Кърджали ще реализира в партньорство с Регионалната занаятчийска камара и Читалище „Обединение 1913“ в рамките на инициативата „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“.

По проекта ще бъде създадена етнографска експозиция на открито, която жителите и гостите на Кърджали ще могат да видят за първи път в Градската градина по време на фестивала „Бъдеще с традиции“ на 15 септември. Реликвите от бабините ракли ще бъдат подредени в прозрачни пластмасови кубове, за да възкресят миналото на Кърджали и да провокират чувство на приемственост у съвременните градски жители. Организаторите на фестивала призовават собствениците на антикварни предмети, характерни за местния бит и колорит, да ги предоставят за нуждите на арт-инсталацията „Съкровища от скрина“ и да ги споделят с публиката на фестивала. Плетени дантели, чорапи и терлици, стари часовници, сувенири, инструменти, архивни снимки и др. ще бъдат аранжирани в мобилната етнографска сбирка, която проследява развитието на Кърджали във времето извън стереотипа на музеите и галериите. Предвижда се пътуващата изложба да стане част и от други инициативи на проекта „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019“.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай