Да края на 20 19 г ще стартира строителството на Околовръстния път

Публикувана на 08 Май 2018

До края на 2019 г да стартира строителството на Околовръстното обеща на пресконференция в Кърджали министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Посещението му е по покана на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Обектът е приоритетен за АПИ, изтъкнаха министър Нанков и председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. Вече имаме издадено разрешително за строеж на участък от Обходния път в землището на с. Дъждино, който бе отчужден с решение на правителството от 15 март. С това си „спестихме“ нова процедура по ОВОС и забавяне на проекта с минимум 3-4 години, обясни министърът. Проблемът е, че назад в годините, за съжаление, той не се е движил с необходимата скорост, изтъкна Нанков. От АПИ се надяват до година и половина да приключат отчуждителните процедури, а строителството да започне до края на 2019 г и да се извърши на 2 етапа. Приоритетен за нас е вторият, който е възлов за трафика и включва сложни хидротехнически съоръжения, в това число мост над яз. „Студен кладенец“, заяви областният управител Никола Чанев. На пресконференцията бе огласено, че денонощно през Кърджали минават по 10 000 автомобила, а годишно – около два милиона, което прави належащо изграждането на Околовръстен път. Очаква се строителството му да отнеме 3-4 години и да се финансира от бюджета, не с европейски средства. Според министър Нанков, до средата на идната година ще стартира ТОЛ-системата и тя ще осигури сериозен финансов ресурс за сектора.

 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай