Над 9000 души в област Кърджали ще се възползват от европейската хранителна програма

Публикувана на 29 Март 2018

Заместник областният управител Леман Али даде символичен старт на европейската хранителна програма в област Кърджали.

От днес в 5 от 8-те временни пункта на БЧК в региона започна раздаването на пакети с хранителни продукти за лица, които отговарят на условията за социално подпомагане. Над 9000 жители на областта ще се възползват от програмата. Всеки от тях ще получи по 4 кутии лютеница и грах, 2 кутии доматено пюре, 7 консерви риба, 7 пакета леща, 2 кофички пчелен мед и 6 пакета обикновени бисквити, с общо тегло 16 кг. От днес са отворени пунктовете в Джебел, Чорбаджийско, Крумовград, Кърджали и Момчилград. В Ардино кампанията ще стартира на 4 април, а в Черноочене и Кирково – на 5-ти. Храните ще се раздават до 4 май. Списъците с правоимащите са определени от службите за социално подпомагане. Раздават ги доброволци на Червения кръст. Това е вторият транш хранителни продукти по европейската програма, първият бе в началото на 2017 г. „Прави впечатление, че кръгът на правоимащите е разширен. Повече хора имат право на хранителна помощ. Това е доказателство за грижата на държавата към лицата с ниски доходи и един добър пример за европейска солидарност“, изтъкна заместник областният управител Леман Али.

 

 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай