Никола Чанев: Входните билети за басейна трябва да са социално поносими

Публикувана на 20 Февруари 2018

Цените на билетите за вход на закрития плувен басейн трябва да бъдат социално поносими и балансирани, коментира областният управител Никола Чанeв във връзка с предстоящите промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги, които ще остойностят ползването на обекта.

Според него, те трябва да бъдат съобразени с потребностите и възможностите на местното население и да са съотносими със стандарта на живот, а не само с материално-техническата и административна тежест. Предложението на кмета входната такса да е 4 лв/час за ученици и пенсионери и 6лв/час за възрастни не кореспондира с категорията на града и покупателната способност на населението, при положение, че жителите на Велико Търново, например, заплащат 2,50 лв/час за деца и 5 лв/час за възрастни, а на Ямбол – 1,50 и 3,00 лв“, смята Чанев. Редно е съоръжението да стимулира подрастващите и да насърчава масовия спорт, а при въвеждане на пределно високи цени това няма как да се случи. Ако се прецизират разходите за поддръжка и експлоатация на басейна, би могло да се помисли и за безплатен вход за децата до 7 г, да се предлагат месечни или сезонни карти за ученици, пакети родител+дете, часове за водна рехабилитация и психомоторно развитие на деца и младежи с увреждания, възстановителна терапия и т.н. Допълнителните възможности за ”релакс” , които ще предлагабазата на закрития плувен басейн „Арпезос“, не могат да заменят основната функция на съоръжението, а от ставките в Наредбата е видно, че и те не отстъпват на цените на свободния пазар. След повече от две десетилетия чакане, Кърджали следва да се сдобие с модерен плувен център с широка гама от услуги, който да стимулира двигателната активност при децата и природосъобразния начин на живот. Това не е въпрос на лукс, а на гъвкаво менажиране и управленски подход“, заяви областният управител.

 

 

Кърджали

Пазарджик

Ст.Загора

В. Търново

Созопол

Ямбол

Вход деца/ ученици

4лв/час

2,50лв/ час

2,50лв/час

2,50лв/час

0лв за деца до 14год.

1,50лв

Вход за възрастни

6лв/час

4лв /час

6лв/час

5лв/час

5лв/ден

3лв

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай