В кърджалийската болница отпразнуваха Бабинден

Публикувана на 21 Януари 2018

Заместник областният управител Севда Камбурова поздрави екипа на родилното отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, който днес отбеляза Бабинден с традиционен ритуал.

Тя благодари на лекарите, акушерките и медицинските специалисти за неуморния труд и високия професионализъм, за себеотрицанието и вниманието, с което ръцете им поемат новия живот. На майките пожела любов и търпение, а на отделението – да се радва на повече бебета през новата година. „Няма нищо по-свято и по-хубаво от това да се раждат деца, в това е смисълът на живота, затова тук струи оптимизъм“, изтъкна директорът на здравното заведение доц. д-р Тодор Черкезов и поздрави младите родилки и техните близки. „Събрали сме се да почетем един древен народен празник – Бабинден. Той не е професионален празник на акушерките или на акушер-гинеколозите, нито е политически или е религиозен. Той е истински празник на народа. 21 януари е ден, в които векове наред хората с различни обреди и обичаи отдават своята почит и уважение към човека помогнал им в раждането. Празнува се от преди повече от двайсет века“, каза началникът на АГО д-р Недим Исмаилов. На тържеството бе изкъпан ритуално новороденият Георги, а неговата майка Нина Станкова поля на д-р Исмаилов да си измие ръцете, както повелява традицията. Много цветя и подаръци получиха медиците на празника. Гости на отделението бяха жените от структурите на ГЕРБ и БСП. О началото на годината в отделението са се родили над петдесет деца, а през миналата 2016-та - 725. Първото бебе за годината в национален мащаб също проплака в кърджалийската болница.

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай