Децата на Припек сътвориха виртуална разходка из ЕС

Публикувана на 23 Ноември 2017

Завидни познания за страните - членки на Европейската общност показаха учениците от джебелското село Припек, където се състоя поредното публично събитие от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – 2017 г, посветена на предстоящото ни председателство на Съвета на ЕС.

В салона на читалището възпитаниците на местната гимназия направиха виртуална разходка из ЕС, като запознаха своите близки, съседи и връстници с националните символи на всяка от държавите-членки – герб, знаме и химн, разказаха любопитни подробности за историята, географията и културата на всяка от тях и показаха на практика, че страната ни е равностоен член на голямото европейско семейство със значителен принос за цивилизацията на стария континент. „Балканите винаги са били „сеизмична“ зона, а членството в ЕС е това, което ни гарантира мир и спокойствие, заедно с другите придобивки, които имаме от 10 години насам и които свикнахме да приемаме за даденост, а и именно – възможността да пътуваме и работим зад граница, да получаваме европейска хуманитарна помощ и медицинско обслужване в чужбина, да говорим по телефона без такси за роуминг, да участваме в образователни програми и мн. др. , подчерта областният управител Никола Чанев в презентацията си пред припекчани. На срещата присъстваха кметът на селото Стефан Джуванов, заместник областният управител Севда Камбурова, директорът на гимназията Шинка Шопова, ученици, учители и родители. „Ние в Родопите, сме пример за това как се живее в мир и разбирателство в пъстра етническа и религиозна среда. И макар, че много от вашите близки изкарват прехраната си навън, членството ни в ЕС допринася за повече инвестиции в малките населени места, за да може хората да се връщат при семействата си и да имат доходоносен поминък в родния край“, изтъкна Чанев.

 

 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай