Чанев и фармацевти търсят решение на проблема с липсата на денонощна аптека

Публикувана на 01 Декември 2017

Областният управител Никола Чанев и представители на Съюза на фармацевтите и големите търговски вериги в бранша обсъдиха проблема с отсъствието на денонощна аптека в Кърджали и варианти за осигуряване на обслужване с лекарства в малките часове на денонощието.

На срещата присъстваха директорът на РЗОК Д-р Соня Ангелова и председателят на постоянната комисия по здравеопазване в ОбС д-р Йорданка Господинова, в чиято приемна като общински съветник въпросът е повдиган нееднократно. „Като представител на държавата целта ми е да намерим пресечна точка между частния интерес  на фармацевтите и потребностите на пациентите, като синхронизираме търговските ползи със социалния елемент“, заяви Чанев. Представителите на бранша обясниха липсата на денонощна аптека с дефицита на квалифицирани кадри, високите критерии към специалистите и ниската рентабилност при 24-часов режим на работа, както и с доминиращото присъствие на жени в професията, които се притесняват за сигурността си. Чанев обясни, че държавата не разполага с инструменти за въздействие в тази посока, но може да окаже логистична помощ като предостави помещение за разкриване на денонощна аптека при заявен  интерес. В разговорите бе обсъден и вариант за седмични дежурства на различни аптеки по график, поне до полунощ, както и възможността фармацевти да бъдат на разположение при нужда в малките часове. „Разчитам на инициативността на съсловието, ще разговарям с ръководствата на болницата и РЗИ, както и с органите на реда при необходимост от охрана, темата е отворена, надявам се заедно да намерим общоприемливо решение в полза на пациентите“, обобщи Чанев.  

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай