Областният управител свика Кризисния щаб заради очакваните обилни валежи

Публикувана на 01 Декември 2017

Заради очакваните обилни валежи областният управител Никола Чанев свика снощи по спешност Кризисния щаб, съгласно указанията на вътрешния министър Валентин Радев.

Със заповед на премиера Борисов от вчера е сформиран Национален кризисен щаб и е задействан плана за защита при бедствия в частта за наводнения. На извънредното заседание при областния управител членовете на щаба докладваха за готовността на институциите в състава на Единната спасителна система да реагират при бързо усложняване на метеорологичната обстановка. На срещата присъства старши комисар Красимир Шотаров, директор на дирекция „Оперативни дейности“ в ГД „ПБЗН“, който очерта основните мерки за превенция, а именно: повишена бдителност от страна на службите, проверка на  язовирите и техните свободни обеми, постоянно наблюдение на всички водни обекти и задействане на общинските планове за защита при бедствия. Прогнозата за валежите варира от 30-50 до 70-100 л / кв.м. Най-силни дъждове се очакват в Благоевград, Смолян и Кърджали, по-слаби – в Хасково, Пловдив и Пазарджик. Населението да бъде информирано за опасност от рязко повишаване нивата на реките и ако има техника за стопанска дейност в близост до коритата, тя да бъде изведена, разпоредиха специалистите. Двата големи язовира „Кърджали“ и „Студен кладенец“ имат по около 100 млн куб.м свободен обем и нивата им са далече от преливния ръб, обобщиха от ПБЗН. Изпратени са указания на кметовете за неотложни превантивни мерки, подсигурени са достатъчно чували и пясък за евентуално изграждане на диги. За момента обстановката е спокойна, създадена е необходимата организация и координация между институциите, за да бъдат защитени населението и инфраструктурата, заключи областният управител.  

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай