Джан Димитров вдигна купата на областния управител в математическия турнир „Перперикон” 2017

Публикувана на 26 Ноември 2017

Джан Димитров от Езиковата гимназия „Христо Ботев” в Кърджали вдигна купата на областния управител в ХVII – то издание на Областния математически турнир „Перперикон”, което се проведе в събота.

Отличието бе връчено от Никола Чанев на тържествена церемония в актовата зала на училището, на която бяха наградени призьорите във всички възрастови категории. „Поздравявам организаторите, домакините и гостите на състезанието. Впечатлен съм, че толкова млади хора се увличат и великолепно се справят с трудна дисциплина като математиката, която неслучайно е наричана царица на всички науки. Пожелавам успех в живота на всички участници, защото е важно да бъдат не само добри математици, но и добри хора”, изтъкна Чанев. От негово име грамота и награда за високи постижения и принос в обучението по математика получи и учителката Сийка Овчарова. С постигнатия отличен резултат дванадесетокласникът Джан Антонов Димитров бе приет за студент във Висшия университет по застраховане и финанси-София, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и Варненския икономически университет. Над 900 ученици от 3-ти до 12-ти клас се включиха тази година в турнира. Освен от област Кърджали се явиха участници от Хасково, Смолян, Стара Загора, Пловдив, София и др. Бяха дошли млади математици дори от Свищов. По традиция състезанието се провежда под патронажа на областния управител. Организатор е секцията на математиците в Кърджали с председетел Мария Митрев, а журито се оглавява проф. д-р Сава Гроздев, зам.-ректор на Висшият университет по застраховане и финанси-София. Сред госитте бяха още доц. Генчо Стоицов от Пловдивския университет и доц. Росен Николаев от Варненския икономически университет, заместник-кметът Веселина Тихомирова и др. ВУЗФ, Пловдивският университет и ВУИ-Варна обявиха учениците с най-високи резултати, които вече следва да се считат за студенти. Проф.Сава Гроздев окачестви турнира като едно от най-авторитетните и оспорвани състезания в страната.

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай