Областният управител откри поредното публично събитие в Дома на здравето

Публикувана на 28 Ноември 2017

В Дома на здравето, в партньорство с екипа на РЗИ и професионалните гимназии по туризъм в Кърджали и Момчилград, Областната администрация проведе поредното публично събитие във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и 10-годишнината от приемането на страната ни за пълноправен член на Съюза.

Във форума, посветен на ползите от еврочленството и популяризирането на здравословното хранене, взеха участие експерти от Агенцията по храните, РЗИ, БЧК, медици, педагози  и доброволци.  

Форумът бе открит от областния управител Никола Чанев, който изведе пред скоби основните акцентите на българското европредседателство, неговият девиз, приоритети и послания, както и ключовата потребност от национално обединение в името на политическата стабилност, добрия инвестиционен климат и позитивния публичен имидж на страната ни. “През 2018 г София ще събере елита на Европа и е много важно какви знаци и сигнали излъчваме към него“, изтъкна Чанев. По думите му, голяма част от младите българи са прекарали съзнателната част от живота си като граждани на ЕС и те оценяват неоценимите предимства и възможности, които им дава европейското ни членство, във всички сфери на живота.

В рамките на събитието бе отбелязан Европейският ден на здравословното хранене, което се очертава като един от приоритет в сферата на здравеопазването. РЗИ работи по национална програма за превенция на хроничните болести, като един от водещите рискови фактори е именно нездравословното хранене, посочиха специалистите. Д-р Валентин Колев направи презентация за рационалното хранене при подрастващите и вредите от затлъстяването. В дискусията се включи и секретарят на БЧК Жана Чакърова, която сподели работата на червенокръстците по Европейската хранителна програма. За онагледяване на правилата се погрижиха възпитаниците на професионалните гимназии по туризъм в Кърджали и Момчилград, които подготвиха тематична кулинарна изложба под мотото „Здравословно и вкусно“, в която  показаха, че да се готви е изкуство, но още по-голямо изкуство е да се готви здравословно. Гостите на форума успяха да опитат курабийки с фибри, салата табуле с чия, кюфтенца от булгур и много други специалитети, които са едновременно полезни и вкусни. 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай