Домът на здравето посреща форум за еврочленството и здравословното хранене

Публикувана на 22 Ноември 2017

В Дома на здравето в Кърджали ще се проведе поредното публично събитие, което Областната администрация организира във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и 10-годишнината от приемането на страната ни за пълноправен член на Съюза.

Форумът ще се състои на 24 ноември, петък, от 16 часа,  и ще бъде открит от областния управител Никола Чанев, който ще направи презентация за предизвикателствата и ползите от европредседателството.  Събитието се реализира в партньорство с Регионалната здравна инспекция, която отбелязва Европейския ден на здравословното хранене с тематична кулинарна изложба. Специалисти на РЗИ ще представят евростандартите в здравословното хранене на подрастващите, „за“ и „против“ био и екопродуктите, политиките за борба със затлъстяването и  двойния стандарт при храните. Възпитаници на професионалните гимназии по туризъм в Кърджали и Момчилград ще демонстрират предястия, богати на фибри, антиоксиданти,  витамини, минерали, фитонутриентии др.    

Целта на публичните събития за европредседателството е да дефинират възможностите за сближаване и преодоляване на регионалните неравенства между страните–членки на ЕС, социално-икономическите ефекти върху качеството на живот на хората в периферните населени места и потенциала за партньорство. 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай