Зелена класна стая откриха в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Рани лист

Публикувана на 06 Октомври 2017

Областният управител Никола Чанев и заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева откриха Зелена класна стая в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в кърджалийското село Рани лист.

Проектът е изпълнен с финансиране от ПУДООС по националната кампания „Чиста околна среда 2017“. Основната му цел е да повиши екологичната култура на децата, да ги направи съпричастни и отговорни към природата и да повиши интереса им към заобикалящата ни среда, обясни директорът Даниела Павлова. Край новопостроената беседка учениците са посадили собствена ботаническа градина с най-характерните за региона растения и билки, като мента, подбел, комунига и др. а всеки от гостите получи букет от тях.  Цвета Караянчева изрази възхищението си от видяното, от старанието на децата, учителите и родителите да научат повече за природата,  да я облагородят със собствените си ръце и да я запазят чиста. Областният управител подчерта, че това на практика е класната стая на бъдещето – светла, чиста и природосъобразна, сплав между нови технологии и екологосъобразния начин на живот.  Зелената класна стая е едновременно привлекателно място за учене и за отдих. Тук ще се водят уроци по всички учебни дисциплини, както и занятията на групите по еко-туризъм и роден край.  Вече са подготвени и две нови посадъчни площадки, които ще бъдат засадени напролет. На откриването присъстваха още кметът на селото Гюлтекин Файък, заместник-кметът на общината Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев и др. 

 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай