Автентични родопски носии и детски фолклорни състави дефилираха в двора на Историческия музей

Публикувана на 01 Октомври 2017

С пъстра фолклорна фиеста на детски самодейни състави и дефиле на автентични народни носии в двора на Регионалния исторически музей бе закрит Фестивалът на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2017“.

 Гиздави женски облекла, характерни за ежедневието на родопчанката и преселниците от Тракия, Беломорието и Мала Азия оживяха пред публика с неповторимите си багри и шевици, представени от етнографа Соня Костадинова и кръшните самодейки от Дома на културата. Млади дарования при ОЦКМД, СУ „Владимир Димитров - Майстора“ и читалищата „Тракия 2009“, „Родопски фар“ , НЧ „Светлина“ – Чилик и НЧ „Слънце“ - Припек изнесоха нагледен урок по родолюбие и преданост към непреходното народно творчество. Част от колорита бяха и битовите кукли на младата майсторица Мария Робева, която бе специален гост на четвъртото издание на фестивала. Областният управител Никола Чанев приветства всички участници в последния, най-пъстър ден от програмата на феста, и им благодари за насладата, която жизнерадостните им изпълнения доставиха на хората. Празникът по традиция завърши с кръшно хоро. 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай