За четвърти път Кърджали ще е домакин на фестивала „Бъдеще с традиции“

Публикувана на 20 Септември 2017

Фестивалът на баницата се завръща в културния календар на Кърджали. „Бъдеще с традиции 2017” ще се проведе от 29 септември до 1 октомври по инициатива на областния управител Никола Чанев.

Четвъртото издание на форума се организира под патронажа на Цвета Караянчева, заместник-председател на 44-то Народно събрание. Фестивалът ще стартира с рокерско шествие на мото-клуб „Бохеми”, което ще тръгне на 29 септември, петък, в 18.30 часа, от Ардинския мост и ще финишира на „Гладкото” в Градската градина, където в 19 часа ще забият рок-легендите от Б.Т.Р. На 30 септември, събота, в 11 часа на моста над Арда ще се извие най-дългото хоро, предвождано от родопски каба-гайди. След официалното откриване фолклорната фиеста ще продължи с изпълнения на самодейни състави от региона, които ще се надпяват и надиграват. Ще има изложение на традиционен бит и култура и разбира се, над 300 баници, приготвени по автентични бабини рецепти. Алея на занаятите ще прикове вниманието на публиката към сръчности, съхранени в наши дни от възрожденско време. Ще бъде експонирана Фото-изложба под надслов „Кърджали–Земя на слънце”, онагледяваща уникалното културно-историческо наследство на Източните Родопи. Ще има арт-работилница на открито, ателие за кукли и приложни изкуства. Гвоздеят на програмата в съботния ден ще бъде концертът на ансамбъл „Тракия” от 17 часа. Специален гост на празника ще бъде и родената в Кърджали народна певица Весела Стамболиева. В неделя, 1 октомври, от 10,30 часа в двора на Регионалния исторически музей ще се проведе дефиле-представяне на родопски народни носии, съпътствано от концерт на детски фолклорни състави и занимания за най-малките.  „Програмата е наситена и разнообразна, целта ни е да привлечем интереса към област Кърджали като туристическа дестинация с уникални културно-исторически дадености, самобитен фолклор, занаяти, кулинарно богатство и гостоприемни хора и да подскажем, че те са най-ценният ни капитал. Възраждаме традициите и градим мост между минало, настояще и бъдеще”, обобщи областният управител Никола Чанев. Тази година фестът ще има и свой талисман – кукла с народна носия, на която предстои да бъде избрано най-подходящото име. „Бъдеще с традиции 2017 ” се организира с подкрепата на Министерството на туризма и структурите на Жени ГЕРБ и Младежи ГЕРБ. 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай