Чанев и съветници от Кирково извършиха оглед на моста за село Еровете

Публикувана на 15 Юли 2017

Оглед на моста за кирковското село Еровете направиха областният управител Никола Чанев и общински съветници от ПП ГЕРБ в Кирково по настояване на местните жители. Преди дни те се събраха на протест и заплашиха да блокират главния път за Кърджали, ако не бъдат взети спешни мерки за укрепване.

Съоръжението е напълно компрометирано и застрашава сигурността на населението. Строено е още в началото на 70-те и в момента е в аварийно състояние. Дължината му е 140 м и по него не може да премине нито линейка, нито пожарна кола. Хората разказват, че са принудени да пренасят болните и покойниците си на ръце отвъд реката, а друг достъп до пътя нямат. От години на моста се извършват нескопосани частични ремонти, негодуват местните. Зейналите дупки се запълват с долнокачествен бетон или се кърпят с ламарина. Подпорите са напукани, железните връзки – огънати и ръждиви. Освен необратимото износване, при бурен вятър се наблюдава и изместване на конструкцията, твърдят жителите. 90 къщи има в Еровете, през лятото селото оживява заради завръщащите се изселници. Те са категорични, че мостът е за бракуване и не може да се поправи с няколко торби цимент. Поискаха от областния управител да съдейства за изготвяне на експертна оценка и изграждане на съоръжение, което да обслужва населението без да създава рискове. „Проблемът е сериозен, мостът е опасен в този си вид, а за хората друга алтернатива няма. Надявам се местната власт в Кирково да подходи отговорно и да задели необходимите средства за генерално решаване на проблема“, заяви Чанев. Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Кирково ще настояват да бъдат осигурени пари от бюджета. 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай