Гръцката страна подсилва обслужващите екипи на ГКПП „Маказа“

Публикувана на 14 Юли 2017

Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ в Кирково Дамян Кьосев  потърси съдействието на областния управител Никола Чанев във връзка с натоварения трафик през ГКПП Маказа през активния летен сезон.

„Вчера ОбС Кирково излезе с декларация по темата в медиите, подписана от председателя Сали Рамадан, която не е разглеждана на сесия, нито ни е предлагана за обсъждане на групите съветници“, изрази недоумение Кьосев. На среща с областния управител той окачестви декларацията като солова пиар-акция, която не допринася с нищо за решаване на проблема с интензивността на движението и постави въпроса за оптимизиране на обслужването. Маказа е втори по натовареност граничен пункт за лекотоварни МПС след Кулата и пропускателната му способност не отговаря на  лавинообразното нарастване на пътникопотока, който е не само от граждани на ЕС, но и от трети страни, припомни Чанев. Вчера той разговаря с граничните власти в Смолян, които го информираха за проведена работна среща  по тяхна инициатива с представители на полицейската дирекция в Комотини. Тя се е състояла пункта на 12 юли и на нея са набелязани конкретни мерки срещу струпването на хора и моторно-превозни средства и скъсяване на времето за обработка на документите. На срещата е договорено гръцката страна да осигури по още един служител в нощните смени, първоначално в дните четвъртък, петък и събота, с оглед своевременно отваряне на трето трасе в натоварената посока, а впоследствие – от 26 юли да подсили екипите с допълнителни служители. „По този начин съществуващата инфраструктура на ГКПП-то ще бъде използвана в пълния си капацитет в пиковете дни, като същевременно с това ще продължаваме да търсим и други възможности за оптимизиране на работния процес и свиждане до минимум на времето за изчакване на пункта без, разбира се, да се правят компромиси със сигурността на гражданите“, гарантира Чанев.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай