Областният управител се запозна на място с инвестиционната програма на „Теклас“

Публикувана на 13 Юли 2017

Областният управител Никола Чанев посети завода за каучукови съединения „Теклас България“ по покана на Георги Георгиев, пълномощник на дружеството в Кърджали, за да се запознае на място с изключително амбициозната инвестиционна програма на фирмата, строителството на четвърти производствен корпус и изграждането на единствения по рода си у нас Научно-изследователски център.

 В момента „Теклас“ осигурява заетост на 2 000 души от региона, а годишните й обороти надхвърлят 150 млн евро. Освен в България, турският холдинг има бази в Сърбия, Русия, Китай, Мексико, САЩ и логистични центрове в различни точки на света. Предстои да отвори цехове в Крумовград и Момчилград. Изработва каучукови, пластмасови и метални изделия за горивните, спирачните и охладителните системи на всички водещи марки автомобили. Новият завод ще бъде изцяло роботизиран, изтъкна Георгиев, а научно-изследователският център ще привлече светила от академичните среди. „Имаме амбицията до 2020 г минималната работна заплата в завода да стане 1 000 евро, а  в недалечно бъдеще 70 процента от производството на холдинга да бъде ситуирано в Кърджали“, заяви Георгиев. Областният управител изрази задоволство от темповете, с които се разширява капацитета на предприятието, от модерните мощности и осигуряването на траен поминък на хората, което е предпоставка за повишаване на жизнения стандарт и подобряване на инвестиционния климат. „Кърджали има нужда от солидни инвеститори ката вас, които се развиват в дългосрочен план и предлагат работа с висока доходност. Държавата е заинтересована да има сериозни фирми в реалния сектор, защото те дават препитание на хората и ги задържат по родните им места “, подчерта Чанев.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай