Областният управител бе гост на патронния празник на ОУ „Св. Св.Кирил и Методий“

Публикувана на 12 Май 2017

Областният управител Никола Чанев бе гост на патронния празник на най-голямото основно училище в Кърджали – ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, който бе отбелязан снощи с тържествен концерт в салона на театъра. Това бе и първата му публична проява след встъпването му в длъжност. Чанев поздрави учениците, учителите, родителите и ръководството на школото с думите: „11 май е специален ден за всички Вас, но и за обществото ни като цяло, защото днес отдаваме заслужена почит на живота и делото на Константин Кирил философ – книжовник, мислител, ерудит и мисионер, човек с енциклопедични знания и огромен принос за развитието на европейската цивилизация. Тази вечер за всички ни е едно малко тържество на духа, на просвещението и стремежа към себедоказване. Скъпи ученици, следовници на солунските братя, Вие сте бъдещите строители на България, хората, които ще зидат общия ни европейски дом и локомотивът, който ще дърпа всички ни напред“, изтъкна Чанев.

Тази година се честват 1190 години от рождението на Константин – Кирил философ и юбилеят стана повод училището да инициира Първи Национален конкурс под надслов „В началото бе словото….“ под патронажа на Цвета Караянчева, заместник-председател на 44-то Народно събрание. Той се проведе в няколко творчески направления – изобразително изкуство, иконопис, литературни творби, театрално изкуство и мултимедийни, а след концерта Цвета Караянчева, която бе специален гост на тържеството, връчи грамоти и награди на победителите. В надпреварата се включиха стотици ученици от различни краища на България, а конкурсът ще влезе в календара на МОН, изтъкна директорът Лиляна Янкова.

IMG 7354

IMG 7374

IMG 7378

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай