„Безсмъртният полк“ дефилира за първи път в Кърджали

Публикувана на 09 Май 2017

Областният управител Начо Ковачев участва в честванията по случай 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма. Потомци на ветерани от войните, представители на държавната и местната власт, заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева, офицери от запаса и резерва, общественици и граждани се поклониха пред паметта на загиналите в най-кръвопролитната война в историята на човечеството.

Паметната плоча на фронтоваците от Източните Родопи, оставили костите си по бойните полета на Втората световна, бе обсипана с цветя и венци на признателност. Тържеството бе открито със Севастополский марш в изпълнение на Никола Радиков. Прочуствено слово произнесе директорът на Военния клуб в Кърджали и председател на Областния съвет на Съюза на ветераните Ани Иванова. Тя припомни, че преди 72 г в нощта на 8 срещу 9 май в Берлин е подписана капитулацията на Германия и рухва Третият райх. Втората световна война, разпалена от Адолф Хитлер, се превръща в  най-мащабното и злокобно събитие на 20 век. Тя се води на територията на 40 държави на три континента. В нея участват 61 страни, а жертвите са 55 милиона, половината  от които съветски граждани. За първи тази година в Кърджали се състоя придобилата световна популярност инициатива  „Бессмертний полк“ по идея на Клуба на руските съотечественици. Над 70 потомци на фронтоваци от Съветската и Българската армия преминаха през центъра на града с портретите на своите предци с развети трибагреници под звуците на военни маршове.  
На фона на „Вставай страна огромная“ участниците в ритуала положиха цветя пред Паметника на руския войн в градинката пред храма „Св. Георги Победоносец“  и призоваха съвременниците никога да не забравят подвига на жертвите и уроците на историята.

IMG 20170509 110403

IMG 20170509 110425

IMG 20170509 1129071

IMG 20170509 113305

IMG 20170509 112938

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай