Ковачев посрещна премиера Герджиков в Кърджали, връчи му папки за обходния път и ГКПП „Маказа“

Публикувана на 20 Април 2017

Липсата на околовръстен път и задълбочаващият се проблем с трафика на ГКПП „Маказа“ – това са въпросите от първостепенна важност, които областният управител Начо Ковачев постави на вниманието на служебния премиер проф. Огнян Герджиков по време на посещението му в Кърджали. Министър-председателят пристигна в града по покана на Ковачев, срещна се с губернатора и кметовете и направи оглед на граничния пункт с Гърция.

„Радвам се, че съм тук. Приех със задоволство поканата на областния управител, макар и на финала на мандата на служебното правителство. Сами разбирате, че не мога да поема ангажимент за решаване на поставените ми въпроси, но ще връча папките на следващия министър-председател и ще настоявам да бъдат предприети необходимите действия“, заяви Герджиков. По време на срещата служебният премиер похвали областния управител и кметовете за добрата организация на изборите. Те от своя страна му благодариха за добрия диалог с централната изпълнителна власт и го запознаха с проблемите, които стоят за решаване пред местната власт, като например превенцията на бедствията и авариите, образованието в регионите със смесено население, изпълнението на Програмата за развитие на селските райони в малките общини и др. „Изненадан съм, че Кърджали е единственият областен град без обходен път“, коментира проф. Герджиков пред медиите. А по отношение на ГКПП „Маказа“ трябва да бъдат взети мерки за овладяване на трафика, който надхвърля 1 млн автомобили годишно, дори ако се наложи изграждане на нов пункт, който да е в състояние да поеме такива натоварвания. „Смятам, че тези въпроси са решими, при желание от страна на следващото управление. В национален план проф.Герджиков каза, ченай-важните проблеми, които стоят пред наследника му, са да се осигури добро икономическо развитие на страната.Много важен проблем е и този за образованието. За съжаление,ние допускаме да имаме много голям брой неграмотни и полуграмотни деца, хора, които не ходят на училище,а това е тяхно конституционно задължение. Това е въпрос, с който държавата не е съумяла да се справи досега“. Премиерът бе категоричен, че няма да има проблем с формирането на новото правителство при настоящата конфигурация в парламент. Каза, че очаква съставянето на възможно най-добрия кабинет до 4 май и поздрави Бойко Борисов за проявения разумен подход. Изрази удовлетворение и от подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС. По време на посещението си проф. Герджиков разговаря с кмета на Кърджали Хасан Азис и заместниците му и направи оглед на ГКПП „Маказа“. Заради изслушване в парламента в петък, служебният премиер съкрати програмата си и отпътува за София.

20-04-2017-1

20-04-2017-2

20-04-2017-4

20-04-2017

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай