Посланикът на Азербайджан: За една година броят на нашите туристи в България се е утроил

Публикувана на 31 Март 2017

Н.Пр. г-жа Наргиз Гурбанова, посланик на Република Азербайджан у нас, гостува на областния управител Начо Ковачев в рамките на посещението си в Кърджали. Гурбанова оглавява мисията на Азербайджан в София от февруари 2016 г и за първи път посещава Кърджали. „Била съм във Велико Търново, Варна и Бургас, а за Кърджали съм чувала, че е изключително толерантен град, в който спокойно съжителстват хора от различни етнически групи, вяра и религия – нещо, което ние ценим много.

Мултикултурализмът е характерен за Азербайджан, защото при нас основната група от населението изповядва исляма, но има и голяма православна общност, а джамиите са редом с църквите и синагогите“, разказа Гурбанова. Областният управител запозна гостенката със забележителностите на региона – скалния град Перперикон, водните ресурси, древните златни рудници, уникалната флора и фауна и т.н и т.н. и изрази увереност, че дипломатическите контакти между двете държави, установени преди 25 години, ще се развиват и задълбочават.  Г-жа Гурбанова заяви, че страната й поддържа добри търговски контакти с България в областта на енергетиката, транспорта, информационните технологии, земеделието и туризма. Азербайджан има традиции в производството на лекарства, вино и тютюн, а икономиката й се крепи на добива на нефт и природен газ от Каспийско море. В последните години се налага като атрактивна туристическа дестинация на границата на Европа с Ориента. Расте и интересът на тамошните туристи към България. Само за една година броят им се е утроил, призна дипломатът. Областният управител пожела на Гурбанова да опознае всички интересни кътчета на родината ни, а на изпроводяк й подари натурален розов аметист, част от уникалното разнообразие на минерали в Родопите.

azerbaidjan2

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай