Начо Ковачев уважи покана на ротарианците в Кърджали като учредител на клуба

Публикувана на 07 Март 2017

Ротари клуб Кърджали отбеляза тържествено снощи двадесет и една година от своето създаване. По инициатива на президента Себахатин Гьокче на празничната сбирка присъстваха и учредители, които вече не са активни. Поканени бяха и младежите от Ротаракт и Интеракт - клубовете, за да се подчертае приемствеността в организацията. Специален гост на тържествената проява бе областният управител Начо Ковачев, който е един от основателите на клуба.

Себахатин Гьокче припомни, че клубът е създаден преди 21 години, на 4 март 1996 г. Официално е чартиран седем месеца по-късно - на 14 декември в присъствието на 146 ротарианци от Кърджали, страната и чужбина.

„Ако не бяхте ме поканили, щях сам да ви потърся, за да ви благодаря за подкрепата при назначаването ми за областен управител. Спомням си емоциите при учредяването на Ротари клуб-Кърджали и се радвам, че продължавате напред. Следя дейността ви чрез медиите“, сподели Ковачев, припомняйки, че е инициатор за установяването на тесни връзки с Ротари клуба в Одрин. Негова е и заслугата за монтирането на паметника на Орфей на входа на Кърджали.

Запитан за предизвикателствата на поста, който заема, областният управител подчерта, че е започнал работа на 9 февруари с усещането, че никога не е ставал от стола на губернатор. Той посочи, че като офицер е привикнал на дисциплина и е придобил организационни качества, които в момента са му изключително полезни. Като член на РИК и ОИК е запознат отблизо с технологията на изборния процес, а от двата си мандата като зам.-областен управител познава работата в администрацията отвътре. Той припомни и приноса си за отчуждаването на имоти по трасето за Маказа и строителството на първия етап от пътя.

„Полагаме усилия за подготовката на честни избори. Акцията по изземването на пакетите с храна с лого на партия, бе координирана лично от мен, изтъкна Начо Ковачев, отваряйки скоба, че е поискал от БАБХ да извършат проверка дали хранителните продукти са годни за консумация.

Доайенът на Ротарианците в Кърджали Васил Байданов припомни първия контакт с Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин, както и първата среща на ротарианците от поречията на Арда,Тунджа и Марица. Стана дума и за първите събори на Ротари клуб-Кърджали и клуб „Елада” с общественици от Гърция на пирамида 31 за отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Байданов и Садула Хаджиев са първите носители в Кърджали на отличието „Пол Харис” на ротарианското движение. В заключение президентът Себахатин Гьокче изрази увереност, че клубът ще излъчи още държавници, а защо не и министри.

7-03-2017

7-03-2017-2

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай