Начо Ковачев уважи покана на ротарианците в Кърджали като учредител на клуба

Публикувана на 07 Март 2017

Ротари клуб Кърджали отбеляза тържествено снощи двадесет и една година от своето създаване. По инициатива на президента Себахатин Гьокче на празничната сбирка присъстваха и учредители, които вече не са активни. Поканени бяха и младежите от Ротаракт и Интеракт - клубовете, за да се подчертае приемствеността в организацията. Специален гост на тържествената проява бе областният управител Начо Ковачев, който е един от основателите на клуба.

Себахатин Гьокче припомни, че клубът е създаден преди 21 години, на 4 март 1996 г. Официално е чартиран седем месеца по-късно - на 14 декември в присъствието на 146 ротарианци от Кърджали, страната и чужбина.

„Ако не бяхте ме поканили, щях сам да ви потърся, за да ви благодаря за подкрепата при назначаването ми за областен управител. Спомням си емоциите при учредяването на Ротари клуб-Кърджали и се радвам, че продължавате напред. Следя дейността ви чрез медиите“, сподели Ковачев, припомняйки, че е инициатор за установяването на тесни връзки с Ротари клуба в Одрин. Негова е и заслугата за монтирането на паметника на Орфей на входа на Кърджали.

Запитан за предизвикателствата на поста, който заема, областният управител подчерта, че е започнал работа на 9 февруари с усещането, че никога не е ставал от стола на губернатор. Той посочи, че като офицер е привикнал на дисциплина и е придобил организационни качества, които в момента са му изключително полезни. Като член на РИК и ОИК е запознат отблизо с технологията на изборния процес, а от двата си мандата като зам.-областен управител познава работата в администрацията отвътре. Той припомни и приноса си за отчуждаването на имоти по трасето за Маказа и строителството на първия етап от пътя.

„Полагаме усилия за подготовката на честни избори. Акцията по изземването на пакетите с храна с лого на партия, бе координирана лично от мен, изтъкна Начо Ковачев, отваряйки скоба, че е поискал от БАБХ да извършат проверка дали хранителните продукти са годни за консумация.

Доайенът на Ротарианците в Кърджали Васил Байданов припомни първия контакт с Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин, както и първата среща на ротарианците от поречията на Арда,Тунджа и Марица. Стана дума и за първите събори на Ротари клуб-Кърджали и клуб „Елада” с общественици от Гърция на пирамида 31 за отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Байданов и Садула Хаджиев са първите носители в Кърджали на отличието „Пол Харис” на ротарианското движение. В заключение президентът Себахатин Гьокче изрази увереност, че клубът ще излъчи още държавници, а защо не и министри.

7-03-2017

7-03-2017-2

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай