Кърджали отбеляза тържествено 139-та годишнина от Освобождението

Публикувана на 03 Март 2017

Кърджали отпразнува тържествено 139-та годишнина от Освобождението на България от османско робство. Областният управител Начо Ковачев бе сред официалните гости на церемонията. Ритуалът започна с поднасяне на цветя и венци пред Паметника на руския воин в градинката пред храма „Свети Георги Победоносец“ сред шпалир от гвардейци и мажоретен състав. Политици, общественици, ученици, представители на руската общност и множество гражданиуважиха честването, изразявайки признателност към падналите за свободата на отечеството войни.

В 10,30 часа от площада пред Дома на културата тръгна тържествено шествие на представителни ученически блокове.

По-късно в Градската градина пред Паметника на Освободителите се състоя официалната церемония по отдаване на почит към хилядите знайни и незнайни герои, отвоювали свободата и независимостта на България. Паметникът бе отрупан с цветя и венци, а от името на общината заместник-кметът инж. Катя Митовска произнесе слово. „Нашата историческа слава, с която основателно се гордеем, трябва да има привлекателна сила за нашите деца и внуци, трябва да има кръвна историческа връзка между тези, които славим и това, което сме ние. Нека да повярваме, че във всеки един от нас има капчица историческа кръв от героите на Освобождението, която ни задължава да бъдем отговорни днес в нашия живот. Тази капчица кръв трябва да предадем на децата и внуците си, за да сме спокойни, че миналото няма да е само поредица от факти и събития за тях“, подчерта Митовска. Наред с ръководителите на местната и държавната власт сред официалните лица бяха още председателят на ОбС, общественият защитник, директорът на ОД на МВР, отец Петър и бившият главен мюфтия на мюсюлманите в България Фикри Сали.

03-03-2017-1

03-03-2017-4

03-03-2017-2

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай