Кърджали отбеляза тържествено 139-та годишнина от Освобождението

Публикувана на 03 Март 2017

Кърджали отпразнува тържествено 139-та годишнина от Освобождението на България от османско робство. Областният управител Начо Ковачев бе сред официалните гости на церемонията. Ритуалът започна с поднасяне на цветя и венци пред Паметника на руския воин в градинката пред храма „Свети Георги Победоносец“ сред шпалир от гвардейци и мажоретен състав. Политици, общественици, ученици, представители на руската общност и множество гражданиуважиха честването, изразявайки признателност към падналите за свободата на отечеството войни.

В 10,30 часа от площада пред Дома на културата тръгна тържествено шествие на представителни ученически блокове.

По-късно в Градската градина пред Паметника на Освободителите се състоя официалната церемония по отдаване на почит към хилядите знайни и незнайни герои, отвоювали свободата и независимостта на България. Паметникът бе отрупан с цветя и венци, а от името на общината заместник-кметът инж. Катя Митовска произнесе слово. „Нашата историческа слава, с която основателно се гордеем, трябва да има привлекателна сила за нашите деца и внуци, трябва да има кръвна историческа връзка между тези, които славим и това, което сме ние. Нека да повярваме, че във всеки един от нас има капчица историческа кръв от героите на Освобождението, която ни задължава да бъдем отговорни днес в нашия живот. Тази капчица кръв трябва да предадем на децата и внуците си, за да сме спокойни, че миналото няма да е само поредица от факти и събития за тях“, подчерта Митовска. Наред с ръководителите на местната и държавната власт сред официалните лица бяха още председателят на ОбС, общественият защитник, директорът на ОД на МВР, отец Петър и бившият главен мюфтия на мюсюлманите в България Фикри Сали.

03-03-2017-1

03-03-2017-4

03-03-2017-2

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай