Държавата и местната власт в диалог за организацията на изборите

Публикувана на 15 Февруари 2017

Работна среща с кметовете на общини във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите проведе днес областният управител Начо Ковачев. „Както държавната администрация, така и местната власт носят изключително висока отговорност за спокойното провеждане на предсрочните парламентарни избори. Ангажиментите ни са разписани в Изборния кодекс, издадените въз основа на него актове на Министерски съвет, решенията на ЦИК и указанията от администрацията на МС. Надявам се да работим в синхрон и с общи усилия да създадем стройна организация за вота. Независимо какви са правомощията ни, ние с вас трябва да служим единствено на държавата и на българския народ“, изтъкна Ковачев.

Кметовете поставиха като основен акцент в разговорите техническото обезпечаване на машинното гласуване, координацията с РИК и органите на МВР и създаването на гъвкава организация в изборната нощ. Неяснотите около броя, доставката и монтажа на машините за гласуване възпрепятстват предварителната подготовка на секциите, изразиха опасенията си кметовете. Притесненията им са, че това ще ги натовари с допълнителни ангажименти, ще се увеличат разходите по вече готовите план-сметки и ще се оскъпят изборите. На президентските избори, когато машинното гласуване бе въведено експериментално в определен брой секции, за всеки четири устройства отговаряше по едно техническо лице, припомни секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир. Сега трябва да бъдат създадени подходящи условия за транспортиране, съхранение и експлоатация на машините за гласуване в близо 500 СИК на територията на региона. Ковачев подчерта, че ще постави разискваните теми на най-високо държавно ниво, за да няма никакви съмнения в легитимността на вота. На срещата днес присъстваха кметът на Кърджали Хасан Азис, на Кирково – Шинаси Сюлейман, на Крумовград – Себихан Мехмед, заместник-кметът на Ардино – Неджми Ходжов, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, на Момчилград - Бахатдин Ахмедов, на Джебел – Хайрие Мехмед и началникът на отдел ГРАО в община Черноочене Шемсетин Сюлейман. Поставените въпроси ще бъдат обсъдени отново в понеделник от 13 часа в зала 301 на работна среща в разширен формат с представителите на общините и ръководствата на РИК, ОД на МВР, ПБЗН, „Информационно обслужване“ и ГРАО.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай