Начо Ковачев е новият областен управител на Кърджали

Публикувана на 09 Февруари 2017

Новият областен управител на Кърджали Начо Ковачев официално встъпи в длъжност. Той поема щафетата от Илия Илиев, който бе начело на държавната администрация от 1 декември 2014 г. Ковачев има административен опит като заместник областен управител в периода 2001-2009 г. Познава и технологията на изборния процес – участвал е в РИК и ОИК за произвеждане на парламентарни, президентски и местни избори и национален референдум.

Пред медиите той изтъкна, че основната му задача е провеждането на честни и прозрачни избори за Народно събрание, съобразени изцяло с текстовете на Изборния кодекс и решенията на Министерски съвет. Изрази готовност да разговаря с общинските кметове и лидерите на политическите партии за организацията на изборите и недопускането на търговия с гласове.

Илия Илиев заяви, че по време на двугодишния си мандат е положил максимални усилия да оправдае гласуваното му доверие и се е ръководил изцяло от интересите на гражданите и държавата. Припомни бедствената ситуация през март 2015 г и работата си по ключовите за региона приоритети като обходния път на Кърджали, уширението на ГКПП „Маказа“, модернизирането на пътната инфраструктура и превенцията на наводненията. Изтъкна, че е оспорил в съда решенията на общините за повишаване на местните данъци и препоръча на наследника си след обилните снеговалежи да обърне сериозно внимание на компрометираните пътни настилки, състоянието на свлачищата и нивата на микроязовирите.

Начо Ковачев от полковник от резерва. Зад гърба си има дългогодишна служба в армията. Поемайки поста от Илиев той му благодари за положените усилия и заяви, че ще надгражда постигнатото.

Начо Ковачев от полковник от резерва. Роден е през 1953 г. Завършил е Висшето военно училище артилерийско училище в Шумен и Военната академия „Г.С.Раковски“. В продължение на 25 г е офицер от българската армия. 8 г е изпълнявал длъжността заместник областен управител.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай