Начо Ковачев е новият областен управител на Кърджали

Публикувана на 09 Февруари 2017

Новият областен управител на Кърджали Начо Ковачев официално встъпи в длъжност. Той поема щафетата от Илия Илиев, който бе начело на държавната администрация от 1 декември 2014 г. Ковачев има административен опит като заместник областен управител в периода 2001-2009 г. Познава и технологията на изборния процес – участвал е в РИК и ОИК за произвеждане на парламентарни, президентски и местни избори и национален референдум.

Пред медиите той изтъкна, че основната му задача е провеждането на честни и прозрачни избори за Народно събрание, съобразени изцяло с текстовете на Изборния кодекс и решенията на Министерски съвет. Изрази готовност да разговаря с общинските кметове и лидерите на политическите партии за организацията на изборите и недопускането на търговия с гласове.

Илия Илиев заяви, че по време на двугодишния си мандат е положил максимални усилия да оправдае гласуваното му доверие и се е ръководил изцяло от интересите на гражданите и държавата. Припомни бедствената ситуация през март 2015 г и работата си по ключовите за региона приоритети като обходния път на Кърджали, уширението на ГКПП „Маказа“, модернизирането на пътната инфраструктура и превенцията на наводненията. Изтъкна, че е оспорил в съда решенията на общините за повишаване на местните данъци и препоръча на наследника си след обилните снеговалежи да обърне сериозно внимание на компрометираните пътни настилки, състоянието на свлачищата и нивата на микроязовирите.

Начо Ковачев от полковник от резерва. Зад гърба си има дългогодишна служба в армията. Поемайки поста от Илиев той му благодари за положените усилия и заяви, че ще надгражда постигнатото.

Начо Ковачев от полковник от резерва. Роден е през 1953 г. Завършил е Висшето военно училище артилерийско училище в Шумен и Военната академия „Г.С.Раковски“. В продължение на 25 г е офицер от българската армия. 8 г е изпълнявал длъжността заместник областен управител.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай