Коледната кампания събра 10 000 лева в подкрепа на Рая и Туана

Публикувана на 27 Януари 2017

10 000 лева в подкрепа на децата с увреждания събра 11-то издание на Коледната благотворителна кампания под егидата на областния управител. Днес даренията бяха връчени на родителите на 7-годишната Рая Иванова от Кърджали и 6-годишната Туана Хасан от Момчилград в присъствието на медиите и партньорите от читалище „Обединение 1913“ и Регионалното управление на образованието. „Над 20 училища от цялата област се включиха в кампанията „Да подарим надежда за Коледа“.

Отзоваха се множество граждани и фирми, а учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ предоставиха част от приходите, събрани от коледния си концерт. Сърдечно благодарим на всички участници и особено на децата, които имат основна заслуга инициативата да се реализира успешно вече толкова години. Тяхната съпричастност и желание да помогнат са нагледен урок по милосърдие, подчерта Илиев. За последните 8 години кампанията е събрала над 95 000 лева, които са послужили за лечение и рехабилитация на 17 тежко болни деца. Рая и Туана са с вродени аномалии на нервната система. Техните родители благодариха за навременната финансова помощ, която ще ползват за закупуване на помощни средства и процедури, и връчиха на областния управител специално благодарствено писмо. Изразиха и одобрението си за гласуваните законодателни промени, с които сериозно се увеличават помощите за деца с увреждания.   

DSC 0988         

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай