Коледната кампания събра 10 000 лева в подкрепа на Рая и Туана

Публикувана на 27 Януари 2017

10 000 лева в подкрепа на децата с увреждания събра 11-то издание на Коледната благотворителна кампания под егидата на областния управител. Днес даренията бяха връчени на родителите на 7-годишната Рая Иванова от Кърджали и 6-годишната Туана Хасан от Момчилград в присъствието на медиите и партньорите от читалище „Обединение 1913“ и Регионалното управление на образованието. „Над 20 училища от цялата област се включиха в кампанията „Да подарим надежда за Коледа“.

Отзоваха се множество граждани и фирми, а учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ предоставиха част от приходите, събрани от коледния си концерт. Сърдечно благодарим на всички участници и особено на децата, които имат основна заслуга инициативата да се реализира успешно вече толкова години. Тяхната съпричастност и желание да помогнат са нагледен урок по милосърдие, подчерта Илиев. За последните 8 години кампанията е събрала над 95 000 лева, които са послужили за лечение и рехабилитация на 17 тежко болни деца. Рая и Туана са с вродени аномалии на нервната система. Техните родители благодариха за навременната финансова помощ, която ще ползват за закупуване на помощни средства и процедури, и връчиха на областния управител специално благодарствено писмо. Изразиха и одобрението си за гласуваните законодателни промени, с които сериозно се увеличават помощите за деца с увреждания.   

DSC 0988         

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай