Владиката Николай благослови миряните в Кърджали на Йордановден

Владиката Николай благослови миряните в Кърджали на Йордановден.

За втора поредна година духовният пастир на християните от Пловдивската митрополия оказа архиерейска чест на града ни като отслужи празничен Богоявленски водосвет, освети знамето на 68-бригада „Специални сили“ с командир бригаден генералЯвор Матеев и хвърли светия кръст Господен във водите на Арда. Улови го 26-годишният Иван Каменов, а при децата до 14 г, които скачаха в басейн, късметът споходи шестокласника Калоян Дялков. На Богоявление православната общност празнува кръщението на Исус Христос във водите на река Йордан от Йоан Кръстител, чието име носи храмът в кв. „Веселчане“. Оттук идва и названието на празника. Това е третият по значимост празник в християнския календар. На този ден небето се отваря и светия дух слиза върху божия син във вид на гълъб, а от небето се разнася глас „Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение“. „По древна благочестива традиция на Богоявление светата църква отправя молитва към Бога за небесна закрила, за здраве и сили, за благословение на христолюбивото ни войнство. Днес ние призоваваме над водата божествената благодат на светия дух и тази вода нека бъде средство за очистване, за изцеление от болестите и душевно спасение. Бог да пази България в мир, благоденствие, здраве, благопреуспяване, щастие и небесно спасение. Честит празник и на многая лета“, пожела митрополит Николай. След хвърлянето на кръста владиката бе посрещнат в неделното училище на отец Николай, където говори с децата за тайнството на светото кръщение и символиката на празника. Пожела им Господ всякога да е техен покровител и да ги води по пътя на доброто, на мира, на любовта, на търпението, на великодушието и на смирението. Областният управител Никола Чанев поздрави всички с пожелание за здраве и връчи дарове на момчетата, уловили кръста.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) на електронен адрес: obl.adm@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай