С тържество на талантите в село Тихомир отпразнуваха Коледа и европейската година на културното многообразие

Публикувана на 22 Декември 2018

С тържество на талантите в пограничното село Тихомир отбелязаха Коледните празници и европейската година на културното многообразие.

Младите дарования от ОУ „Васил Левски“ пяха и танцуваха, пресъздаваха коледни обичаи и наричаха за здраве. Учениците представиха импровизация на български народни и популярни детски приказки от чужди автори, организираха викторина с награди, а партито завърши с кръшно българско хоро. Показани бяха и рисунки от училищната арт-работилница. Проявата бе част от инициативите по Комуникационната стратегия на България за ЕС, с които отбелязваме европейската година на културното наследство и културното многообразие. Гост на тържеството в Тихомир бе областният управител Никола Чанев, който поздрави младите таланти и техните преподаватели за усърдието в подготовката и предаността към традициите, за желанието да опознават българските обреди и ритуали и да популяризират европейските ценности. На събитието присъстваха учители, родители, местни жители, кметицата Росица Мюзюрска. Чанев пожела на хората от селото здрава и силна 2019-та година и им съобщи добрата новина, че с постановление на правителството са отпуснати 1,3 млн лева за дълго чакания ремонт на пътя Тихомир – Стрижба, който съкращава наполовина разстоянието до общинския център Кирково.

 

 

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) на електронен адрес: obl.adm@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай