Илия Илиев бе гост на Националния тракийски женски събор-поклонение в село Аврен

Публикувана на 24 Септември 2016

Областният управител Илия Илиев бе гост на традиционния селищен празник и национален тракийски женски събор-поклонение в крумовградското село Аврен. Всяка година в края на септември тук се събират потомци на тракийски бежанци от цялаБългария, за да отдадат дължимата почит на посечените от башибозука в землището на селото през 1913 г 42 жени и деца от с. Манастир. Събитието се организира от Съюза на тракийските дружества, Тракийския женски съюз, Регионалния съвет на тракийските дружества в област Кърджали и община Крумовград. „Славно е миналото тракийци, жилави са техните родови корени, ненакърними са паметтта и съвестта им”, каза в приветствието си областният управител Илия Илиев.

Прочети още...
 

Заместник областният управител Селвие Ахмед поздрави носителките на наградата „За гражданска доблест”

Публикувана на 20 Септември 2016

50373711307439952

 

Заместник областният управител Селвие Ахмед приветства носителите на наградата „За гражданска доблест", която омбудсманът на община Кърджали Расим Муса връчи за втора поредна година на церемония в Бизнес-инкубатора. Номинирани бяха секретарят на областния комитет на БЧК Жана Чакърова-Шукерска и 18-годишната Шенай Сюлейман, която спаси пилота на катастрофиралия хеликоптер край село Черна скала.

Прочети още...
 

В Кърджали откриха мемориал на дисидента отец Благой Топузлиев

Публикувана на 20 Септември 2016

Copy of IMG 20160920 112849 1

 

След 45 години забвение днес в Кърджали бе открит мемориал на отец Благой Топузлиев – православен свещеник, репресиран от тоталитарната власт, убеден антикомунист, политически затворник, отлъчен от църквата и прогонен в изгнание. Хора от различна възраст, етнос и религия се събраха да отдадат дължимата почит на една светла личност, патриот, космополит и духовен пастир, прокуден от родината си и починал далеч от нея. Сред гостите на церемонията бяха заместник областният управител Румен Младенов и народният представител Цвета Караянчева. Специално за случая отвъд океана прелетя съпругата на отеца – Елисавета.

Прочети още...
 

Регионална програма за заетост и обучение стартира от 17 октомври

Публикувана на 19 Септември 2016

IMG 4697

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, председателствана от заместник областния управител Румен Младенов, одобри без възражения Методика за оценка на проектни предложения, разработени от областната и общинските администрации, за включване в Регионална програма за заетост и обучение, която ще стартира на 17 октомври и ще приключи на 31 март 2017 г. Сформирана бе и комисия, с участието на експерти от Бюрата по труда, Инспекцията по труда и синдикатите, която да направи подбор на вече подадените заявки, тъй като общата им стойност надхвърля значително предвидения финансов ресурс. Пет общини и държавни институции кандидатстват за 184 работни места за срок от 5, 5 месеца на стойност 517 197 лв /с работодатели общините / и 86 работни места за 5 месеца на стойност 225 895 лева /с работодатели държавните горски и ловни стопанства, ОПУ и ВиК/.

Прочети още...
 

Областният управител разговаря с учители и протестиращи майки от СУ „Владимир Димитров – Майстора”

Публикувана на 17 Септември 2016

Областният управител Илия Илиев и народният представител Цвета Караянчева се срещнаха с учители и родители от СУ „Владимир Димитров – Майстора”, за да им съобщят, че парите за неотложния ремонт на покрива са осигурени. Училището има 35-годишна история и обучава над 350 деца с художествени заложби от 1 до 12 клас. Сградата обаче е в окаяно състояние и се нуждае от спешно възстановяване. Средствата бяха издействани от Караянчева в личен разговор с финансовия министър Горанов. „Пари ще има, но срещу съответната обосновка, техническа експертиза, ясна количествено-стойностна сметка и строг контрол при разходването на средствата”, категорична бе Караянчева.

Прочети още...
 

В Кърджали бе представена книгата на проф. д-р Цекомир Воденичаров „10-те принципа на медика и мениджъра”

Публикувана на 16 Септември 2016

IMG 20160916 122736

Областният управител Илия Илиев бе сред официалните гости на представянето на книгата на проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн, „10-те принципа на медика и мениджъра", което се състоя днес в Художествената галерия „Станка Димитрова" по покана на ръководството на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Авторът е основоположник на социално-либералния модел в здравеопазването, ерудит и общественик с разностранни интереси, създател и първи декан на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София, национален консултант по обществено здраве и здравен мениджмънт, председател на Световния Парламент на българите, академик в БАН и член-кореспондент на Европейската академия на науките и изкуствата в Париж, автор на повече от 400 публикации и 15 монографии, носител на наградите: „Златен Хипократ", "Златно сърце", "Златна Панацея" и др.

Прочети още...
 

Областният управител посрещна първия звънец в СУ „Йордан Йовков”

Публикувана на 15 Септември 2016

IMG 20160915 091634

Областният управител Илия Илиев посрещна новата учебна година в СУ „Йордан Йовков", където тази година в класните стаи влязоха 750 ученици от подготвителната група до 12 клас. Той приветства децата, родителите, учителите и директора г-жа Недялка Кюпрюджиева с думите: „Честит 1-ви учебен ден! Честит празник на знанието, на творчеството, на пъстротата и възторга от съприкосновението с книгите. Да е силна и плодоносна новата учебна година! Учете, мислете, експериментирайте, вярвайте! Израствайте на ръст и на опит. Трупайте истини и познания, така както пчелите събират мед – търпеливо и с лекота. Вслушвайте се, бъдете внимателни, отзивчиви и щедри към себе си и към другите. Бъдете новатори, мечтатели и оптимисти и ще постигнете удивителни резултати! Не се отказвайте да вървите напред, защото напред е единствената правилна посока».

Прочети още...
 

Кмет и областен управител на съвместна проверка на сметището

Публикувана на 14 Септември 2016

image-0-02-01-1096f6aa31996b0122735208cd88298a3f23511bef15d3263db9f28d0126e178-V

Спешни мерки за обезопасяване на горящото сметище край Вишеград разпоредиха кметът Хасан Азис и областният управител Илия Илиев, които направиха съвместна проверка на място заедно с директора на РД ПБЗН комисар Сергей Заимов. Направена е организация между институциите за справяне с бедствието. На терен са аварийните екипи на „Пожарната" и сметосъбиращата фирма "Зауба", осигурена е необходимата техника за гасене, засилена е охраната на сметището. Верижна машина разравя слоевете отпадък, а повърхността им се облива непрекъснато с вода. Прокарани са просеки за ограничаване периметъра на пожара. Предстои да бъдат доставени допълнителни верижни машини, които да разместват отпадъчната маса, чиято височина на места достига до 4-5 м.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай