Гл. комисар Николов даде отлична оценка на службите, които участват в овладяването на пожара

Публикувана на 29 Юли 2016

IMG 20160729 190614

Пожарът край Ардино е локализиран, а разрастването му - ограничено, заяви областният управител Илия Илиев, който ръководи свиканият на място Кризисен щаб. Ситуацията е под контрол, но щетите са сериозни и периметърът на засегнатите площи е възможно да надхвърли 2 000 дка. На терен са над 150 служители от системата на горите, на противопожарните служби и полицията от Кърджали и съседните области, както и множество доброволци от близките села.

Прочети още...
 

Горски пожар лумна край Ардино, областният управител свика Кризисен щаб на място

Публикувана на 29 Юли 2016

IMG 20160729 151225

Горски пожар лумна днес на територията на ДГС „Ардино". За броени часове огънят обхвана стотици декари борови насаждения и пасища в труднодостъпна пресечена местност в района на с. Ахрянско. Областният управител Илия Илиев пристигна на мястото на инцидента, за да координира действията на институциите за овладяване на бедствието и обезопасяване на близките села и махали.

Прочети още...
 

Илиев: Държавата и бизнеса трябва да обединят усилията си за развитието на региона

Публикувана на 25 Юли 2016

IMG 4389

Областният управител Илия Илиев приветства участниците в националната дискусия на КРИБ и в. „Стандарт" „Да! На българската икономика - регион Кърджали", която се състоя днес в хотелски комплекс „Меаца". Илиев изтъкна, че е важно изпълнителната власт да се вслушва в проблемите на бизнеса и да обедини усилията на всички заинтересовани страни, а участието на ключови министри от кабинета Борисов във форума потвърждава подкрепата на правителството за предприятията от реалния сектор и за развитието на региона като цяло.

Прочети още...
 

Министри и бизнес ще дискутират развитието на регионалната икономика

Публикувана на 20 Юли 2016

Областният управител Илия Илиев ще участва в 12-та дискусия от националната кампания на КРИБ и в. „Стандарт" под надслов „Да! На българската икономика" в подкрепа на регион Кърджали. Тя ще се проведе на 25 юли, понеделник, от 11 часа в конферентната зала на хотелски комплекс „Меаца", а в нея ще се включат министрите Лиляна Павлова /МРРБ/, Десислава Танева /МЗХ/, Зорница Русинова /МТСП, Божидар Лукарски /МИ/, Николина Ангелкова /МТ/ и заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. На форума ще бъдат разисквани държавните политики за развитие на регионалната икономика, заетостта, туризма и селското стопанство, механизмите за превръщането на Кърджали в привлекателна инвестиционна дестинация, проблемите на бизнеса с кадрите и възможностите за наемане на работна ръка отвън. Ще бъдат обсъдени и стратегическите за региона инфраструктурни обекти като ГКПП Маказа, обходния път на Кърджали, индустриалната зона, достъпа до вилната зона на Главатарци и др.

Прочети още...
 

Честваме 179 години от рождението на Апостола

Публикувана на 18 Юли 2016

IMG 4298

Областният управител Илия Илиев и екипът на областната администрация се включиха в общоградското поклонение по повод 179-та годишнина от рождението на Васил Левски. Пред монумента на Апостола бяха поднесени цветя и венци от държавни и общински институции, МВР, военно-патриотичните съюзи, основните политически сили и др.

Прочети още...
 

Поздрав

Публикувана на 05 Юли 2016

Областният управител Илия Илиев желае здраве, благоденствие, разум и добруване на всички мюсюлмани по случай свещения религиозен празник Рамазан Байрам!
Мир и сполука да царуват в домовете ви! Да ви спохождат добри помисли и спорни делници!

 

До края на юли ще бъдат изградени 14 гърбици по бул. „Беломорски”

Публикувана на 04 Юли 2016

IMG 4277

83 000 лева ще струва изграждането на 14 броя изкуствени неравности и обновяването на маркировката по републикански път I – 5 /бул. „Беломорски"/ от ГПЧЕ „Христо Ботев" до завод „Орфей", а работата може да стартира до десетина дни, стана ясно на проведеното днес поредно заседание на Обществения съвет за пътна безопасност към областния управител. „Изготвеното от нас задание е внесено за становище в АПИ и до края на седмицата очакваме положителен отговор", обясни директорът на „Пътно управление" инж. Иван Гавазов. Областният управител даде срок до края на месец юли работата по обезопасяване на най-натоварения булевард в Кърджали да приключи.

Прочети още...
 

Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол разглежда варианти за уширение на ГККП „Маказа”

Публикувана на 01 Юли 2016

PA150249

Областният управител на Кърджали Илия Илиев участва в първото заседание на работната група за подпомагане работата на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол, на което бяха разгледани възможностите за допускане на автобусен транспорт през ГКПП Маказа и евентуално изменение на влезлия в сила ПУП за реконструкция на пункта.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай