Участниците в похода положиха цветя пред войнишките паметници в Шумнатица, Крумовград и Широко поле

Публикувана на 08 Октомври 2016

300 ученици от област Кърджали, под командването на полк. Владимир Лалов от Министерството на отбраната, поеха на поход по стъпките на българската армия в Източните Родопи. Тази сутрин те положиха венец на признателност през Паметника на загиналите фронтоваци в кирковското село Щумнатица, прочуто със своите римски мостове и автентични старинни мелници. Кметицата Валентина Стоянова произнесе слово в памет на жертвите, а заместник областният управител Румен Младенов поздрави всички присъстващи за предаността към подвига на хилядите знайни и незнайни герои.

Прочети още...
 

6 доброволни отряда вече действат в област Кърджали

Публикувана на 07 Октомври 2016

Семинар за дейността на доброволните формирования се проведе днес в областна администрация. Откри го заместник областният управител Румен Младенов. Ръководството на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, представители на районните служби и общините обсъдиха участието на доброволците в преодоляването на кризи, материално-техническото обезпечаване и обучението им, правата, задълженията и взаимодействието им с институциите.До момента в област Кърджали са създадени 6 доброволни отряда, миналата година по същото време бяха само 2, оповести комисар Сергей Заимов. Пионери са община Крумовград, а единствената община, която все още не разполага с такова формирование е Кърджали. Дейността на доброволците е осигурена финансово, /на две места вече се изплащат първите възнаграждения/, предвидени са и други облекчения. „С промените в Закона за защита при бедствия е заложено да има три типа противопожарни служби – професионални, смесени и доброволни, което означава, че доброволците ще играят важна роля за стабилността на системата”, изтъкна комисар Заимов.

Прочети още...
 

300 ученици от област Кърджали тръгват на поход-поклонение „По стъпките на българската армия”

Публикувана на 06 Октомври 2016

300 ученици от област Кърджали тръгват на поход-поклонение „По стъпките на българската армия” на 8 и 9 октомври. Събитието е включено в Националния календар на честванията по повод 100 години от Първата световна война. Организира се от инициативен комитет, председателстван от областния управител, с подкрепата на МО, и се провежда за четвърти пореден път. 9 ученически туристически отряда - от Езиковата гимназия „Христо Ботев”, СУ „Отец Паисий”, СУ „П.Р.Славейков”, ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, ОУ „Св.Климент Охридски”, СУ „Христо Смирненски” – Черноочене, СУ „Васил Левски” – Крумовград, СУ „Отец Паисий” – Кирково, СУ „Васил Левски” – Ардино и отряд от Съюза на ветераните ще се включат в похода, който тръгва в събота, в 9 часа, от площада пред Дома на културата. Колоната ще води полк. Лалов от Министерството на отбраната.

Прочети още...
 

Илия Илиев дари средства за каузата на благотворителния футболен турнир в Кърджали

Публикувана на 01 Октомври 2016

Областният управител Илия Илиев се включи като дарител в благотворителния футболен турнир за аматьори в Кърджали, организиран от Сдружение „Регионален младежки парламент” за изграждане на детска площадка в квартал „Байкал“. 25 тима участват в надпреварата, сред тях са и младежките отбори на ГЕРБ и ДПС. Останалите са съставени от служители на държавни и общински администрации, финансови институции, частни фирми. Най-големият частен инвеститор в общината – „Теклас България“ участва с 8 състава. Депутатът Цвета Караянчева би началния удар в първия двубой, в който ГЕРБ и сборен екип на „Докторите“ завършиха наравно. До момента в турнира са събрани повече от 6 000 лева – от такси за участие и множество дарители. Състезанието се провежда в две поредни уикенда. Програмата предвижда над 40 мача заедно с елиминациите. Събраните средства ще послужат за подмяна на старите и закупуване на нови съоръжения за игра в кв. „Байкал“.

Прочети още...
 

Кърджали бе домакин на младежки кариерен форум под надслов „Не говори за мечтите си – работи за тях!“

Публикувана на 01 Октомври 2016

Младежки кариерен форум под надслов „Не говори за мечтите си – работи за тях“ се състоя днес в Кърджали под егидата на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Илия Илиев, заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник - министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, председателят на парламентарната комисия по образование Милена Дамянова. Над 180 ученици, студенти, преподаватели, директори на средни и висши училища, представители на частни фирми и НПО, консултанти по трудова заетост и др. се включиха в дискусиите.„Насърчаването на кариерното развитие и икономическата активност на младите хора са сред приоритетите на държавната власт в Кърджали. Те са залегнали в годишния план за младежта, а стремежът ни е от една страна да подобрим координацията между институциите и бизнеса в подкрепа на младежката заетост, а от друга да стимулираме професионалното израстване на младите кадри, които са 10 на сто от регистрираните безработни в региона“, посочи Илия Илиев.

Прочети още...
 

Земеделското изложение «Подкрепяме българското» гостува в Кърджали

Публикувана на 29 Септември 2016

Първото по рода си изложение на земеделските производители под надслов „Подкрепяме българското“ се проведе днес в Кърджали. То бе открито от заместник-министъра на МЗХ Свилен Костов и народния представител Цвета Караянчева. Сред официалните гости бе и заместник областният управител Румен Младенов. „В Родопите живеят изключително трудолюбиви и гостоприемни хора, отговорни стопани, които отглеждат висококачествени плодове, зеленчуци и животински храни. Те заслужават по-добри доходи и аз се надявам с подкрепата на държавата и европейските фондове тяхната продукция да стане разпознаваема в цяла България и зад граница”, каза Караянчева. Над 20 производители на месни и млечни продукти, червена капия, боб, грозде, мед, ябълки, билки и др. се включиха в изложението със собствена растениевъдна и животинска продукция.

Прочети още...
 

В АПИ обсъждат окончателния вариант на проекта за обходен път

Публикувана на 29 Септември 2016

Експертният технико-икономически съвет на АПИ се събира, за да разгледа, обсъди и одобри окончателния вариант на проекта за обходен път на Кърджали. Заседанието ще се проведе утре от 10 часа, а на него ще присъстват областният управител Илия Илиев и депутатът Цвета Караянчева. Дължината на трасето е около 15 км. Започва от км 334 /по съществуващото трасе на път I -5, близо до разклона за село Черна скала/ и свършва на км 349. Околовръстното ще преминава източно от града, в съседство с индустриалната зона, и ще пресича бул. ”България” в зоната на ОЦК.

Прочети още...
 

Регионална програма за заетост и обучение стартира от 17 октомври

Публикувана на 29 Септември 2016

8души ще бъдат наети на работа в Област Кърджали по Регионалната програма за заетост и обучение, която ще стартира на 17 октомври. Работните места, които ще бъдат разкрити по програмата, са за поддръжка на пътища, опазване на общинската собственост, комунално-битово обслужване, превенция в горския сектор и др.
Това реши Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, председателствана  от заместник областния управител Румен Младенов, която гласува разпределението на средствата и работните места по програмата.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай