Заместник областният управител Румен Младенов откри академичната година във Филиал Любен Каравелов”

Публикувана на 12 Септември 2016

IMG 20160912 114536 1

Заместник областният управител Румен Младенов бе гост на академичното тържество, с което започна новата учебна година в най-голямото висше училище в Източните Родопи – Филиал „Любен Каравелов" към ПУ „Паисий Хилендарски". Той приветства студентите, преподавателите и ръководството на ВУЗ-а в лицето на директора проф. д-р Илияна Велчева и нейния заместник доц. Велизар Гочев като им пожела здраве, творчески плам и високи цели, които да постигат с лекота. „Днес предизвикателствата пред българското образование са много и диаметрално различни от вчера. Но сега, повече от всякога, нацията ни се нуждае от пробуда, от кауза, за която си струва да воюваме и от духовни наставници, които да я формулират и защитават. Вашата мисия е изключително важна, защото без вашите знания, умения и амбиция за кариерно развитие, без вашата младост и устрем, нацията ни би останала без водачи", изтъкна Младенов.

Прочети още...
 

Партиите в Кърджали не се споразумяха за състава на ЦИК

Публикувана на 07 Септември 2016

IMG 4560

Политическите сили в Кърджали не постигнаха съгласие кой да оглави Районната избирателна комисия. На проведените днес от областния управител консултации за определяне състава на РИК за предстоящите президентски избори и национален референдум на 6 ноември, и ГЕРБ, и ДПС настояха да получат председателското място. Като представител на най-голямата партия у нас, областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева предложи кандидатурата на Антоанета Юрукова. От името на ДПС общинският координатор Мюмюн Али настоя комисията да се ръководи от Беркант Барзат. След преговори партиите се споразумяха БСП и АБВ да имат по един заместник-председател в РИК. Реформаторският блок поиска поста на секретар, а останалите парламентарно представени партии и коалиции в 43-то Народно събрание – Патриотичния фронт, ББЦ и Атака ще имат по един член.

Прочети още...
 

7 321 социалнослаби получават хранителни продукти от Фонда за европейско подпомагане

Публикувана на 01 Септември 2016

IMG 4527

Заместник областният управител Селвие Ахмед даде старт на втория транш от кампанията за раздаване на хранителни продукти на нуждаещи се граждани от Фонда за европейско подпомагане.От днес до края на месец септември 7 321 социално слаби от региона ще получат пакети с по 15 кг провизии от първа необходимост – ориз, боб, гювеч, грах, булгур, мед, месни и рибни консерви, лютеница, доматено пюре, нектар, локум, бисквити и вафли. Основен двигател на програмата е Българският червен кръст, а списъците с правоимащите са предоставени от Агенцията за социално подпомагане. В тях са включени лицата, които са ползвали целева помощ за отопление през сезон 2014-2015 г, както и семейства, пострадали при бедствия и аварии от 2012 г насам.

Прочети още...
 

Започна изграждането на повдигнати пешеходни пътеки по бул. „Беломорски”

Публикувана на 10 Август 2016

pesh pateki3121

14 изкуствени неравности ще бъдат изградени по протежение на най-невралгичното трасе в Кърджали – бул. "Беломорски", част от републикански път I – 5 и международен транспортен коридор № 9 от Скандинавския полуостров към пристанищата на Егейско море. Възложител на дейностите е ОПУ, а от няколко дни екипи на пътноподдържащата фирма „Трейс груп" работят на участъка. На три места ще бъдат монтирани т.нар. кабари за убиване на скоростта, а на останалите 11 кръстовища пешеходните пътеки ще бъдат повдигнати с алфалт. Стойността на ремонтните работи е 83 000 лева, а парите бяха осигурени от АПИ по настояване на депутата Цвета Караянчева. Паралелно ще бъде обновена и маркировката по булеварда със специален релефен износоустойчив слой, идентичен с този, който се полага по магистралите.

Прочети още...
 

Насърчават селскостопанското предприемачество в пограничните райони на България и Гърция

Публикувана на 09 Август 2016

IMG 4516

Областните управители на Кърджали и Смолян - Илия Илиев и Недялко Славов и заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов обсъдиха проектно предложение за насърчаване на селскостопанското предприемачество и свързаните с него сектори – хранително-промишленост, земеделска техника и др. в пограничните райони на България и Гърция. На срещата присъства и доц.д.р Светла Янчева, заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив, с който администрациите ще си партнират при реализация на проекта.

Прочети още...
 

Румънският консул Дилоф благодари на властите в Кърджали

Публикувана на 05 Август 2016

IMG 4506

На среща с областния управител Илия Илиев генералният консул на Румъния у нас Оливер-Мариус Дилоф благодари на властите в Кърджали за съдействието и подкрепата, оказани на близките на румънското семейство, загинало при тежката катастрофа край Пчеларово. Дипломатът пристигна в града ни, за да се погрижи за оцелялото дете и връщането му в родината. Пред областния управител Дилоф изрази изключителното си задоволство от професионализма и вниманието на медиците от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски".

Прочети още...
 

Представиха промените в Закона за защита при бедствия

Публикувана на 04 Август 2016

IMG 4499

Областният управител Илия Илиев бе домакин на разяснителна работна среща, инициирана от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" във връзка с промените в Закона за защита при бедствия, в сила от 5 юли т.г. На форума присъстваха представители на всички държавни институции от състава на Единната спасителна система, общините, ръководството на МВР и ПБЗН, експерти от областната администрация, лектори от Главна дирекция „ПБЗН". Сред гостите бе и заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов.

Прочети още...
 

Щетите от огнената стихия край Ахрянско ще надхвърлят 2 млн. лева

Публикувана на 30 Юли 2016

IMG 20160730 082606

Областният управител Илия Илиев направи тази сутрин оглед на пострадалите от пожара площи в района на село Ахрянско, община Ардино заедно със заместник-министъра на земеделието доц. Георги Костов. По предварителни данни унищожените гори и почви са между 1 800 и 2 000 дка /1 500 дка напълно/, а преките щети се очаква да надхвърлят 2 млн лева. През цялата нощ екипи на Пожарната и горските стопанства обхождаха терена, за да предотвратят ново възпламеняване на тлеещите огнища. Пожарът е овладян и ограничен в периметъра на пострадалия участък. Няма опасност на населението от близките села и махали и не се налага евакуация на хора.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай