Ковачев възложи проектиране на възстановителни работи в коритото на р. Боровица

Публикувана на 04 Май 2017

Областният управител Начо Ковачев възложи изготвянето на технически проект за възстановителни работи в коритото на р. Боровица в района на с. Ненково с цел защита срещу преминаващите високи води и предотвратяване авария на магистралния водопровод, захранващ Кърджали, Момчилград и още 33 населени места в двете общини.

Прочети още...
 

Комисията по заетост разпредели 1 023 398 лева за разкриване на 236 работни места в област Кърджали

Публикувана на 03 Май 2017

1 023 398 лева за разкриване на 236 работни места в област Кърджали по схемата „Обучение и заетост на младите хора“ разпредели Постоянната комисия по заетост, ръководена от областния управител Начо Ковачев. Размерът на средствата е определен на квотен принцип между областите в страната на базата на три основни критерия: средномесечно равнище на безработица, средномесечен брой регистрирани безработни до 29 г и брой заявени потребности.

Прочети още...
 

Ковачев посрещна премиера Герджиков в Кърджали, връчи му папки за обходния път и ГКПП „Маказа“

Публикувана на 20 Април 2017

Липсата на околовръстен път и задълбочаващият се проблем с трафика на ГКПП „Маказа“ – това са въпросите от първостепенна важност, които областният управител Начо Ковачев постави на вниманието на служебния премиер проф. Огнян Герджиков по време на посещението му в Кърджали. Министър-председателят пристигна в града по покана на Ковачев, срещна се с губернатора и кметовете и направи оглед на граничния пункт с Гърция.

Прочети още...
 

Премиерът Герджиков идва на посещение в Кърджали по покана на Областния управител

Публикувана на 19 Април 2017

Министър-председателят на Република България проф. Огнян Герджиков ще бъде на двудневно посещение в Кърджали по покана на областния управител Начо Ковачев. На 20 април, четвъртък, в 12 часа, премиерът ще разговаря с Ковачев и кметовете на седемте общини в зала 301 на областната администрация. На срещата ще бъдат обсъдени важни за региона инфраструктурни проекти и проблеми, касаещи взаимодействието между държавната и местната власт, след което Герджиков ще бъде гост на кмета на Кърджали Хасан Азис.  В 15 часа ще отпътува за ГКПП „Маказа“, където ще направи обиколка на пункта и ще се запознае с проблемите на трафика. В късния следобед министър-председателят ще посети рибно стопанство в курортното селище Главатарци. На 21 април, петък,  проф. Герджиков ще разгледа неделното училище и средновековния храм „Свети Йоан Предтеча“, където се изгражда голям православен комплекс. Ще посети и църквата „Св.Успение Богородично“ в кв. „Гледка“.

 

Областната транспортна комисия гласува предложения на общините за промени в автобусните линии

Публикувана на 19 Април 2017

Областната транспортна комисия, ръководена от областния управител Начо Ковачев, се събра на редовно заседание, за да обсъди и гласува предложения на общините за закриване на курсове по съществуващи автобусни линии, откриване на нови и промени в маршрутните разписания на линиите от Областната транспортна схема.

Прочети още...
 

ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!

Публикувана на 15 Април 2017

Областният управител НАЧО КОВАЧЕВ

поздравява християните с настъпването на Великден. Нека свещеният огън , възвестил чудото на Възкресението, да осветява житейския ни път, да ни дарява с милосърдие, добротворство и  човещина, с любов към ближния и вяра в утрешния ден!

ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!

 

Областният управител наблюдава учение на сухопътните войски на полигона „Корен”

Публикувана на 12 Април 2017

Областният управител на Кърджали Начо Ковачев наблюдава проведеното вчера на полигона „Корен” полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски, на което присъстваха служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

Прочети още...
 

Регионален форум по проекта „T.E.A.M – Заедно постигаме повече“ се проведе в Пампорово

Публикувана на 07 Април 2017
В дните 4–6 април 2017 г., в курортен комплекс „Пампорово“ се проведe Регионален форум по проект „T.E.A.M – Заедно постигаме повече“, JUST/2015/RDIS/AG/NRP2/8805, Национална ромска платформа, съфинансиран по Програма „Права, равенство и гражданство” на Европейския съюзç Форумът бе организиран от Секретариата на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ), който е и Национална контактна точка по Националната стратегия на Република България (НСРБИР) за интегриране на ромите 2012-2020 г.
Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай