Министерството на здравеопазването ще награди медиците от Спешна помощ

Публикувана на 11 Март 2015

11.03.2015 1z

Заместник – министрите на здравеопазването д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков дадоха изключително висока оценка на медиците от ЦСПМ в Кърджали, които пети ден газят високите преспи, за да спасяват човешки животи с риск за собствената си безопасност.

Прочети още...
 

Възстановиха водоподаването в Ардино, в Момчилград 90 на сто от пътищата са разчистени

Публикувана на 11 Март 2015

11.03.2015 1

Водоподаването в Ардино вече е възстановено след като депутатът Цвета Караянчева осигури чрез министерството на енергетиката 100-киловатов генератор за захранване на помпената станция. Общината все още е без ток, но пътят до там вече е отворен, проходимо е и до Смолян. Предстои да започне разчистване на вътрешната мрежа.

Прочети още...
 

Военен хеликоптер превозва родилка от Горно прахово до болницата в Пловдив

Публикувана на 10 Март 2015

10.03.2015 1

Хеликоптер, осигурен от МО, по искане на Областния кризисен щаб излетя от базата в Крумово и кацна в ардинското село Голобрад, където има онкоболна жена, до чийто дом няма достъп. Осигурени са лекарства, в хеликоптера пътува и медицински екип. 80-годишната диабетичка Фатме Исмаил от с. Брезен, за която се появи съмнение, че е починала, бе открита в добро състояние, поставен й е инсулин и не се налага настаняването й в болнично заведение, потвърдил е синът й. Летателната машина ще направи опит да транспортира и родилка от с. Горно Прахово.

Прочети още...
 

Обстановката остава критична, Кризисният щаб поиска авиация за медицинска помощ

Публикувана на 10 Март 2015

Helikopter 04

Обстановката в Кърджалийско остава критична. Продължава разчистването на пътя Кърджали-Ардино. Роторните снегорини са на 4 км от общинския център, но на разклона за Даладжата са възпрепятствани от падналите дървета. Екипите очакват до няколко часа движението да бъде възстановено напълно. Броят на населените места без ток остава около 200. Цялата община Кирково е без ток, с изключение на район Бенковски. Без ел.захранване са всички населени места в Крумовградско, Джебелско и Ардинско. В община Черноочене подаване на ток има само в централната част и в горната махала на с. Свободиново. В община Кърджали на тъмно са 10 села, в Момчилградско без ток са част от градските квартали и 14 населени места.

Прочети още...
 

Областният управител поиска хеликоптер от министъра на отбраната за оглед на електропроводите

Публикувана на 09 Март 2015

08.03.2015 6

Областният управител Илия Илиев поиска хеликоптер от министъра на отбраната, който да извърши оглед на авариралите ел. съоръжения, до които няма достъп. През последните няколко дни в областите Кърджали, Хасково и Смолян излязоха от строя общо 36 електропровода. Част от щетите вече са отстранени и захранването на подстанциите е възстановено. На много места обаче подходите до стълбовете са блокирани от високите преспи и падналите дървета. Най-тежко е положението в община Ардино, където роторните снегорини са работили през цялата нощ. и продължават да пробиват по трасето.

Прочети още...
 

Вътрешният министър Вучков оцени високо работата на службите за справяне с бедствието

Публикувана на 09 Март 2015

09.03.2015 1

Вътрешният министър Веселин Вучков, който е на обиколка в бедстващите райони, оцени високо координацията между институциите в област Кърджали, предприетите действия и положените усилия за преодоляване на кризисната ситуация от страна на всички служби, в частност „Полицията" и „Пожарна безопасност".

Прочети още...
 

Министър Павлова координира снегопочистването в Кърджалийско

Публикувана на 08 Март 2015

08.03.2015 4

Ситуацията в област Кърджали остава критична, но снегопочистващите машини вече са отпушили част от основните пътни артерии, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след като проведе заседание с Кризисния щаб, ръководен от областния управител. В него се включи и народният представител Цвета Караянчева.

Прочети още...
 

Училищата излизат в дървена ваканция

Публикувана на 08 Март 2015

08.03.2015 1

Областният управител Илия Илиев изпрати указания до кметовете на общини да обявят за неучебни следващите дни, считано от утре, заради продължаващото бедствено положение в цялата област. Прекратяването на учебния процес е съгласувано с Регионалния инспекторат по образование. След силния снеговалеж, транспортният трафик в региона е нарушен, голяма част от пътищата са затворени, електрозахранването е прекъснато и обстановката крие рискове за живота и здравето на учащите се, е посочено в мотивите за принудителната дървена ваканция. Броят на неучебните дни следва да бъде съобразен с конкретните условия за всяка община.

 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай