Изборните правила „отварят” нови 47 кметства в община Кърджали

Публикувана на 14 Юли 2015

mi2015 1

Две работни срещи с представители на общинските администрации, медиите и представители на ОИК проведоха днес в Кърджали членовете на Централната избирателна комисия Александър Андреев, Емануил Христов и Ерхан Чаушев. Обиколката им е част от националната разяснителна кампания на ЦИК за предстоящите местни избори, която обхваща всички областни центрове. Срещата с общините бе открита от областния управител Илия Илиев.

Прочети още...
 

ЦИК провежда разяснителна кампания в Кърджали

Публикувана на 13 Юли 2015

Във връзка с предстоящите местни избори Централната избирателна комисия провежда поредица от срещи по места с представители на администрациите, ангажирани с организационно-техническата подготовка на вота, медиите и гражданите, желаещи да се информират по темата. Срещите са отворени за широката общественост. От ЦИК канят всички желаещи да се включат на 14 юли, вторник, от 11 часа, в зала 301 на областната администрация, за да зададат своите въпроси. Разяснителната кампания е под надслов „По-близко до избирателите" и цели да осветли важни моменти, свързани с упражняването на правото на глас, избора на кметове и общински съветници, изискването за уседналост и гласуването с преференции. Кампанията продължава до 24 юли. Дотогава членовете на ЦИК ще посетят всички 28 областни центрове на страната.

 

Приемиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Ивелина Василева откриха новата пречиствателна станция в Момчилград

Публикувана на 10 Юли 2015

stanciya mgr 1 1

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха новата пречиствателна станция за отпадни води в Момчилград, изградена по проект на стойност 25 491 793 лв, финансиран от ОП „Околна среда". Областният управител Илия Илиев бе сред официалните гости на церемонията. Той поздрави местните жители с новата придобивка и подчерта, че проектът е знаков, защото показва как европейската солидарност подобрява качеството на живот на хората в Източните Родопи. Домакините от община Момчилград изтъкнаха, че подкрепата на централната изпълнителна власт и диалогът между институциите са били решаващи за успешната реализация на проекта.

Прочети още...
 

Областният управител посрещна ръководители на френските противопожарни служби

Публикувана на 09 Юли 2015

p fr 1

Областният управител Илия Илиев се срещна с ръководители на френските противопожарни служби, които са посещение у нас по програма за обмен между министерствата на вътрешните работи на двете страни. Фредерик Лом и Беноа Герен разговаряха с директора на РД „ПБЗН" комисар Христо Тодоров и с началниците на районните служби, запознаха се с работата на дирекцията, нейната структура, периметър на действие, налична техника, методи за превенция и взаимодействие с горските стопанства. Проявиха интерес към участието на доброволци в овладяването на пожарите, начините за оповестяване и кадровата обезпеченост.

Прочети още...
 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е - ВиК Кърджали

Публикувана на 06 Юли 2015

   "Водоснабдяване и канализация" ООД – град Кърджали уведомява, че поради извършване на планов ремонт – подмяна на стоманени фитинги и разводки със полиетиленови в напорен резервоар 13 000 м3, ще бъде нарушено водоподаването на живущите в град Кърджали – централна градска част, кв. „Боровец" кв. „Байкал", кв. „Студен кладенец", складово промишлена зона „Изток", кв. „Веселчане" – района между ул. „Първи май", „Трапезица", „Огоста", КАТ и река Арда, кв. „Възрожденци" - района между новия мост, бул. „Христо Ботев", река Арда и бензиностанция „Бислав" и района между ул. „Ангел Кънчев", река Арда, ул. „Райна Княгиня" и началото на кв. „Прилепци" и селата Сипей, Скърбино, Невестино, Солище, Иванци, Пропаст, Седловина, Крайно село, Срединка, Жинзифово, Рани лист, Звезделина, Повет и Панчево.

   Водата ще бъде спряна от 8.00 часа на 8 юли /сряда/ до 8.00 часа на 09.07.2015 год. /четвъртък/.

   Молим абонатите ни да се запасят с необходимите им количества вода и се извиняваме за причинените неудобства.

 

Съдът отмени оспореното от областния управител решение на ОбС за гробищните паркове

Публикувана на 01 Юли 2015

Административният съд се произнесе в полза на областния управител Илия Илиев и отмени оспорено от него Решение на ОбС - Кърджали от 25 март 2015 г, с което се отменя досега действащата Наредба за управление и ползване на гробищните паркове и се приема нова. Магистратите намират, че е налице съществено нарушение на чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове, тъй като не са оповестени мотивите за приемането на нова наредба. Съставителят на проекта е бил длъжен да публикува проектонаредбата на интернет-страницата на общината заедно с мотивите, като предостави на заинтересованите лица най-малко 14-дневен срок за предложения и становища по тях, което не е направено. Оповестяването на мотивите осигурява необходимата яснота защо се налага приемането на нова наредба и какви ще бъдат последиците от тях. Това задължение е императивно и е пряко свързано с изискванията за обоснованост, стабилност и откритост на управлението, още повече когато се касае за трайно задоволяване на обществени потребности, категорични са магистратите. Това е и основната причина за отмяна на оспореното от областния управител решение.

Прочети още...
 

Област Кърджали в повишена епизоотична готовност заради риск от заразен дерматит

Публикувана на 30 Юни 2015

komisiya 2015-06-30 2

 

Областната епизоотична комисия, председателствана от заместник областния управител Селвие Ахмед, заседава днес във връзка с констатирано огнище на заразен дерматит по говедата в Одрин, Република Турция. Болестта наподобява шарка и се предава чрез кръвосмучещите насекоми. Фермата в Одрин е поставена под карантина, а животните са унищожени, докладваха от Агенцията по храните.

Прочети още...
 

Илия Илиев: Изпълнителите и възложителят на „Водния цикъл” да поемат отговорност за аварията на главния водопровод

Публикувана на 28 Юни 2015

voda 28.06.2015 1

Изпълнителите на „Водния цикъл" и общината като възложител на обекта да поемат отговорност за тежката авария на главния водопровод в района на кв. „Възрожденци", която повече от четири денонощия остави без вода хиляди абонати в големите квартали на Кърджали и 20 околни села, ще настоява областният управител Илия Илиев, който днес бе на оглед на мястото на продължаващите ремонтно-възстановителни работи заедно с управителя на „В и К" инж. Славчо Славков.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай