Комисията по заетост одобри план-приема в професионалните паралелки за учебната 2017-2018 г

Публикувана на 13 Февруари 2017

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, ръководена от заместник областния управител Румен Младенов, обсъди и съгласува проекта на РУО за държавния план-прием в държавните и общински професионални гимназии в област Кърджали за учебната 2017/2018 г. Комисията одобри общо 35 паралелки в дневна форма на обучение, от които 19 след завършен 7 клас /17 в професионални гимназии и 2 в средни училища с професионални паралелки/ и 16 – след 8 клас /14 в професионални гимназии и 2 в средни училища/.

Прочети още...
 

Как да противодействат на търговията с гласове обсъждат областният управител и шефа на МВР в Кърджали

Публикувана на 13 Февруари 2017

Областният управител Начо Ковачев проведе работна среща с ръководството на ОД на МВР – Кърджали във връзка с организацията  и спокойното протичане на предсрочните парламентарни избори. На срещата бяха обсъдени ангажиментите на органите на реда по осигуряване на охраната на изборите и противодействието на търговията с гласове.

Прочети още...
 

Ковачев проведе среща с ръководството на РИК

Публикувана на 10 Февруари 2017

Областният управител Начо Ковачев се срещна с ръководството на Районната избирателна комисия в лицето на Антоанета Юрукова, председател, Величка Георгиева и Стефан Ангелов, заместник-председатели, и Неджатин Салим, секретар. На срещата бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с подготовката на предсрочните парламентарни избори, ангажиментите на областната администрация по обезпечаване работата на РИК, организацията в изборния ден и безпроблемното протичане на вота. Важен акцент в разговорите бе още машинното гласуване, взаимодействието с общините и органите на полицията и обучението на членовете на СИК. „Ще направим всичко необходимо организацията да бъде на ниво и да проведем честни и прозрачни избори“, гарантира Ковачев.

 

В Кърджали представиха туристически регион Родопи

Публикувана на 09 Февруари 2017

Областна администрация Кърджали бе домакин на работна среща за представяне на туристически регион Родопи. Тя бе открита от заместник областните управители на Кърджали и Смолян – Румен Младенов и Тодор Бозуков. В събитието взеха участие представители на местната власт, неправителствените организации и бизнеса. Родопи е един от деветте туристически региона в България, дефинирани с промените в Закона за туризма. В него попадат 28 общини на територията на 5-те области в обхвата на Южен централен район. За негов център е определен Смолян.

Прочети още...
 

Начо Ковачев е новият областен управител на Кърджали

Публикувана на 09 Февруари 2017

Новият областен управител на Кърджали Начо Ковачев официално встъпи в длъжност. Той поема щафетата от Илия Илиев, който бе начело на държавната администрация от 1 декември 2014 г. Ковачев има административен опит като заместник областен управител в периода 2001-2009 г. Познава и технологията на изборния процес – участвал е в РИК и ОИК за произвеждане на парламентарни, президентски и местни избори и национален референдум.

Прочети още...
 

Антоанета Юрукова начело на РИК

Публикувана на 29 Януари 2017

Парламентарно представените партии и коалиции в 43-то НС постигнаха споразумение за състава на Районната избирателна комисия в Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г. Председател на РИК ще бъде Антоанета Юрукова /ГЕРБ/, функциите на секретар ще изпълнява Неджатин Салим /ДПС/. За заместник-председатели бяха предложени Величка Георгиева /„БСП Лява България“/ и Стефан Ангелов /АБВ/. В 9-ти многомандатен избирателен район Кърджали РИК ще се състои от 13 членове – 4-ма от квотата на ГЕРБ, по 2-ма от БСП и ДПС и по един от РБ, ПФ, Атака, АБВ и ББЦ.

Прочети още...
 

Коледната кампания събра 10 000 лева в подкрепа на Рая и Туана

Публикувана на 27 Януари 2017

10 000 лева в подкрепа на децата с увреждания събра 11-то издание на Коледната благотворителна кампания под егидата на областния управител. Днес даренията бяха връчени на родителите на 7-годишната Рая Иванова от Кърджали и 6-годишната Туана Хасан от Момчилград в присъствието на медиите и партньорите от читалище „Обединение 1913“ и Регионалното управление на образованието. „Над 20 училища от цялата област се включиха в кампанията „Да подарим надежда за Коледа“.

Прочети още...
 

Покана

Публикувана на 26 Януари 2017

На основание чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс, във връзка с Указ № 59 на Президента на Република България /обн. в ДВ, бр. 9 от 2017 г / областният управител Илия Илиев кани парламентарно представените партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание на консултативна среща за определяне състава на РИК в 9-ти Кърджалийски избирателен район за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г . Срещата ще се проведе на 29 януари, неделя, от 10 часа в зала № 301, етаж 3 на Областна администрация Кърджали, бул. „България" 41.

 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай