Съдът отмени оспореното от областния управител решение на ОбС за гробищните паркове

Публикувана на 01 Юли 2015

Административният съд се произнесе в полза на областния управител Илия Илиев и отмени оспорено от него Решение на ОбС - Кърджали от 25 март 2015 г, с което се отменя досега действащата Наредба за управление и ползване на гробищните паркове и се приема нова. Магистратите намират, че е налице съществено нарушение на чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове, тъй като не са оповестени мотивите за приемането на нова наредба. Съставителят на проекта е бил длъжен да публикува проектонаредбата на интернет-страницата на общината заедно с мотивите, като предостави на заинтересованите лица най-малко 14-дневен срок за предложения и становища по тях, което не е направено. Оповестяването на мотивите осигурява необходимата яснота защо се налага приемането на нова наредба и какви ще бъдат последиците от тях. Това задължение е императивно и е пряко свързано с изискванията за обоснованост, стабилност и откритост на управлението, още повече когато се касае за трайно задоволяване на обществени потребности, категорични са магистратите. Това е и основната причина за отмяна на оспореното от областния управител решение.

Прочети още...
 

Област Кърджали в повишена епизоотична готовност заради риск от заразен дерматит

Публикувана на 30 Юни 2015

komisiya 2015-06-30 2

 

Областната епизоотична комисия, председателствана от заместник областния управител Селвие Ахмед, заседава днес във връзка с констатирано огнище на заразен дерматит по говедата в Одрин, Република Турция. Болестта наподобява шарка и се предава чрез кръвосмучещите насекоми. Фермата в Одрин е поставена под карантина, а животните са унищожени, докладваха от Агенцията по храните.

Прочети още...
 

Илия Илиев: Изпълнителите и възложителят на „Водния цикъл” да поемат отговорност за аварията на главния водопровод

Публикувана на 28 Юни 2015

voda 28.06.2015 1

Изпълнителите на „Водния цикъл" и общината като възложител на обекта да поемат отговорност за тежката авария на главния водопровод в района на кв. „Възрожденци", която повече от четири денонощия остави без вода хиляди абонати в големите квартали на Кърджали и 20 околни села, ще настоява областният управител Илия Илиев, който днес бе на оглед на мястото на продължаващите ремонтно-възстановителни работи заедно с управителя на „В и К" инж. Славчо Славков.

Прочети още...
 

Илия Илиев посрещна посланици от цял свят на Перперикон

Публикувана на 27 Юни 2015

perperikon diplomati 1

Областният управител Илия Илиев посрещна 38 дипломати от европейските страни, Азия, Африка, Южна Америка и САЩ в подножието на тракийския скален комплекс Перперикон. С обреден хляб и родопска гайда бяха приветствани гостите и техните половинки, дошли да видят с очите си археологическото чудо на България. Посещението е по покана на външния министър Данаил Митов и министъра на туризма Николина Ангелкова, която е амбицирана да превърне страната ни в разпознаваема туристическа дестинация по цял свят, а представителите на дипломатическите мисии – в посланици на удивителната родна природа и културно-историческо наследство.

Прочети още...
 

Ръководители на дипломатически мисии пристигат на посещение в Кърджали

Публикувана на 26 Юни 2015

Ръководителите на дипломатическите мисии в България пристигат утре на посещение в Кърджали. Визитата е по покана на министрите на външните работи и на туризма Данаил Митов и Николина Ангелкова. В 9,30 часа дипломатите ще бъдат посрещнати от областния управител Илия Илиев в подножието на археологическия комплекс Перперикон. Те ще се запознаят с перспективите за развитие на региона и ще се изкачат до върха на скалния град, където техен гид ще бъде неговият изследовател проф. Николай Овчаров. Обиколката на посланиците започна днес от Хасково. Там, след официалните си срещи, те ще разгледат монумента „Света Богородица", Александровската гробница и храма „Успение на Св. Богородица" в с. Узунджово.

 

Експертите: Кърджали има нужда от Център за обществена подкрепа

Публикувана на 25 Юни 2015

Picture 008

В областна администрация се проведе работна среща на Областния координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/, който функционира в Кърджали от месец май. На заседанието бе обсъден доклад на експертите от отдел „Закрила на детето" относно реинтеграция на деца от специализирана институция в биологичното им семейство. Представители на отдела, РЗИ и община Кърджали се ангажираха с конкретни действия и срокове за решаването на казуса.

Прочети още...
 

Положиха основния камък на бъдещата просветителска зала към неделното училище

Публикувана на 24 Юни 2015

Sveti Yoan Predtecha 3

В деня, в който православната църква чества рождението на Йоан Кръстител, бе положен първият камък на новата просветителска зала, която ще бъде съградена в чертите на средновековния манастирски комплекс, носещ името на светеца.

Прочети още...
 

За първи път в Кърджали бяха посрещнати мощите на Свети Йоан Кръстител

Публикувана на 24 Юни 2015

moshti 24 1 1

В навечерието на Еньовден за първи път в Кърджали пристигнаха мощите на Св. Йоан Предтеча, чието рождение православната църква чества на 24 юни. Донесоха ги монахините от манастира „Св. Параскева" в Гърция, където те се съхраняват, с благословението на Негово високопреосвещенство Йеротей - митрополит на Зихни и Неврокоп. Посрещнаха ги владиците Николай и Григорий, знеполският епископ Арсений, свещеници от цялата енория, областният управител Илия Илиев и колегата му от Хасково Добри Беливанов, народният представител Цвета Караянчева, кметицата на Ивайловград Диана Овчарова, археологът проф. Николай Овчаров и стотици миряни, дошли да се докоснат до уникалната находка.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай