На Игнажден коледарчета от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ първи прекрачиха прага на областния управител

Публикувана на 20 Декември 2016

На Игнажден четвъртокласници от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ коледуваха при областния управител Илия Илиев. Децата пяха и наричаха за здраве, берекет, късмет и дълголетие, както повелява отколешната народна традиция, пременени в народни носии, с геги, накичени с чемшир и червен конец, с кравайчета и суджук. Малките коледарчета бяха първите гости, прекрачили прага на областния управител на днешния християнски празник, за да спазят обичая и да го поздравят с блага дума. А както гласи поверието, на Игнажден добрите гости носят добри знамения за благополучие през цялата година. Домакинът също изпрати малките коледари с пожелания за здраве, успехи и весели празници и ги нагости с ритуална пита.

Прочети още...
 

Областният съвет за развитие одобри приоритетните пътни обекти за 2017г.

Публикувана на 20 Декември 2016

Областният съвет за развитие, ръководен от областния управител Илия Илиев, одобри списъка на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа за включване през 2017 г в инвестиционната програма на АПИ. Представена бе и информация за изпълнението на обектите през 2016 г. По данни на ОПУ, усвоените средства за текущ ремонт и поддържане, в това число и зимно, надхвърлят 4,5 млн лева, което представлява чувствителен ръст, обобщи Илиев. В списъка на приоритетните обекти за 2017 г остава като водещ Обходният път на Кърджали по ОП „Транспорт“, потвърди инж. Иван Гавазов, шеф на ОПУ. Следващата пролет се очаква да бъде приет окончателно техническия проект на Околовръстното и да бъде гласуван на Експертен съвет в МРРБ, след което да стартират отчуждителните работи по трасето.

Прочети още...
 

Илия Илиев: С благотворителния базар децата ни дават урок по съпричастност

Публикувана на 20 Декември 2016

Картички, сувенири, макети на световни сгради, домашно сладко, ритуални погачи и баници с тиква, светеща украса със светодиоди,автентични и модерни сурвачкии много другиръчно изработени  празнични предмети подредиха децата, участници в Благотворителния базар „Да подарим надежда за Коледа“, който се състоя снощи във фоайето на Дома на културата под патронажа на областния управител Илия Илиев. Проявата е в помощ на децата с увреждания, която тази година събира средства за лечение и рехабилитация на 6-годишната Рая Иванова от Кърджали и Туана Хасан на 5 г от Момчилград.

Прочети още...
 

Базар на ученическото творчество събира средства за децата с увреждания

Публикувана на 19 Декември 2016

Над 20 училища от област Кърджали ще се включат в традиционния благотворителен базар от кампанията „Да подарим надежда за Коледа“, който ще се състои днес от 16 часа във фоайето на Дома на културата. Кампанията се провежда за 11-та поредна година под егидата на областния управител в подкрепа на децата с увреждания. Тази година тя помага на Рая от Кърджали /на 6,5 г/ и на Туана от Момчилград /на 5 г/ – две малки момичета с вродени аномалии на нервната система, чиито семейства се нуждаят от материална и морална подкрепа. Ученици от средни и професионални училища ще предлагат на символична цена ръчно изработени сувенири, картички, празнична украса, обредни блюда и сладкиши в полза на децата с увреждания.

Прочети още...
 

Стартира 11-то издание на Коледната благотворителна кампания

Публикувана на 13 Декември 2016

За 11-та поредна година в навечерието на Рождество по инициатива на областния управител ще се проведе Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в подкрепа на децата с увреждания. Училища и читалища от цялата област ще се включат в традиционния коледен базар, на който ще се продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в полза на децата в нужда. Базарът ще се състои на 19 декември, понеделник, от 16,00 часа във фоайето на Дома на културата. Тази година средствата, събрани от кампанията, ще бъдат предоставени за лечение и рехабилитация на Рая Иванова, на 6, 5 г от Кърджали и Туана Хасан, на 5 г от Момчилград, които са с вродени аномалии на нервната система.

Прочети още...
 

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район

Публикувана на 08 Декември 2016

На 01 и 02 декември 2016 г. в Eко хотел „Здравец“ се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Здравко Димитров,Областен управител на област Пловдив. На него присъстваха представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и представители на НПО.

Прочети още...
 

EVN въвежда дистанционно отчитане на електромерите

Публикувана на 06 Декември 2016

Ползите от либерализацията на енергийния пазар, зимната подготовка и въвеждането на дистанционно отчитане на електромерите обсъдиха областният управител Илия Илиев и представителите на висшия мениджмънт на ЕВН - Робърт Дик, Калина Трифонова и Костадин Величков, които бяха на работно посещение в Кърджали. На територията на мрежовото дружество вече оперират 40 активни търговци на енергия, а болшинството от бизнес-клиентите вече се обслужват на свободния пазар, което им гарантира по-голяма прозрачност и конкурентни цени, изтъкнаха от ръководството на ЕВН.

Прочети още...
 

Разработват Областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата

Публикувана на 05 Декември 2016

Днес в Областна администрация Кърджали се проведе работна среща за разработване на Oбластна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в региона. На нея присъстваха  представители на общините, Регионално управление на образованието, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, РЗИ, НПО и други институции, имащи отношение към подкрепата за личностно развитие. Присъстващите се запознаха с организацията на процеса до настоящия момент. Готови са анализите на общините, въз основа на които ще се изготви Стратегията. На срещата, ръководена от Началника на РУО Гроздан Колев, бе предоставена  структурата на Стратегията, която е стандартна и ще обхване всички страни на процеса. Обсъди се организацията по разработването й - параметри, отговорници, срокове. Членовете на областния екип се обединиха около идеята за изготвяне на работеща Стратегия, която да отговоря на конкретните потребности от подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в област Кърджали за период от 2 години.

 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай