Засадиха 20 аризонски кипариса в парк „Арпезос Север”

Публикувана на 07 Април 2016

P3120005

Областният управител Илия Илиев се включи в залесяването на парк „Арпезос Север 1", който се обогати с 20 аризонски кипариса. Дръвчетата са от разсадника в Крайно село и са предоставени безвъзмездно от ДГС „Женда" по случай Седмицата на гората. В засаждането участваха още изпълнителният директор на Агенцията по горите инж. Тони Кръстев, шефът на РДГ Кърджали инж. Юсеин Ефендиев, директорът на Държавно ловно стопанство „Женда" инж. Николай Янчев, ландшафтен архитект Анжела Василева от община Кърджали, служители от системата на горите, ученици от Детски и младежкия парламент към ОДК, граждани.

Прочети още...
 

Областният съвет за развитие прие Стратегията за развитие на социалните услуги 2016-2020 г.

Публикувана на 30 Март 2016

IMG 20160330 112435

Областният съвет за развитие /ОСР/, председателстван от областния управител Илия Илиев, съгласува без забележки Областната стратегия за развитие на социалните услуги за периода 2016-2020 г. Тя бе оценена от членовете на съвета като много добър стратегически документ, който залата на необходими и реално изпълними дейности, съобразени със социално-икономическото развитие на региона и потребностите на населението, обясни директорът на РДСП Кърджали Нермин Мехмед, която представи стратегията в експозе. Документът е отворен и може да бъде допълван във времето, за да се постигне по-голяма ефективност на социалните услуги, подчерта Илиев.

Прочети още...
 

Изгориха 25 км бракониерски мрежи и над 350 риболовни уреди

Публикувана на 30 Март 2016

IMG 0971

Над 25 километра бракониерски рибарски мрежи и над 350 броя забранени риболовни уреди бяха изгорени вчера в землището на село Островица от служители на отдел "Рибарство и контрол" в Кърджали. На унищожаването им присъства и експерт от Областна администрация. „Стоката" е иззета през последните четиринадесет месеца при проверки на водоемите в региона. Извадена е основно от големите язовири „Кърджали" и „Студен кладенец". За съжаление повечето мрежи са на неизвестни нарушители и са прибрани от водата с констативен протокол, обясни Христомир Копчев, началник на отдел „Рибарство и контрол - Южна България" в Пловдив.

Прочети още...
 

Областният управител и директорът на ГД ПБЗН обсъдиха новия Закон за защита при бедствия

Публикувана на 29 Март 2016

IMG 0936

Областният управител Илия Илиев присъства на работна среща на директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" ген. Никола Николов с ръководния състав на регионалната дирекция в Кърджали, на която временно изпълняващият длъжността директор комисар Сергей Заимов бе представен като титуляр. „Използвам присъствието на ген. Николов не само, за да поздравя комисар Заимов, но и да изкажа благодарност на целия екип на РД ПБЗН за добрата съвместна работа, за боеспособността на всички служители и тяхната всеотдайност и професионализъм в кризисни ситуации, заяви Илиев.

Прочети още...
 

Илиев изпрати съболезнователен адрес до белгийското посолство

Публикувана на 22 Март 2016

Областният управител Илия Илиев изпрати съболезнователен адрес до г-жа Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия у нас по повод трагичните събития в Брюксел. В него се казва „Позволете ми чрез вас да изкажа искрените си съболезнования към близките на загиналите при чудовищните терористични атаки и личната ми съпричастност към вас и народа на Белгия в този тежък за цялата демократична общност момент. Кръвта на невинните жертви е удар срещу усилията на Европа и света да се справят с изстъпленията на тероризма, фанатизма и агресията, но няма сила, която да ни накара да се откажем от ценностите на европейската цивилизация, от принципите на равноправието, солидарността и зачитането на човешките свободи. Като човек и държавник не приемам под никаква форма решаването на конфликти със сила и остро осъждам физическото изтребление на цивилно население в столицата на ЕС, независимо от подбудите на извършителите. Надявам се авторите на зверските атентати в сърцето на Обединена Европа да бъдат разпознати и наказани. Вярвам, че белгийският народ ще продължи със същата убеденост да отстоява правото си на глас, на сигурност, на културна идентичност и неприкосновеност на личността. Скърбим заедно с вас!"

 

„Асоциацията по ВиК” – Кърджали сключи договор с оператора „ВиК” ООД

Публикувана на 18 Март 2016

IMG 0823

„Асоциацията по ВиК " – Кърджали и фирмата-оператор „ВиК" ООД сключиха договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на В и К - системите и съоръженията в обособената територия на дружеството и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги на потребителите. Договорът бе подписан от областния управител Илия Илиев, в качеството му на председател на АВиК, и управителя на „ВиК" инж. Славчо Славков на заседание на Асоциацията в присъствието на представители на МРРБ и общините.

Прочети още...
 

Областният управител бе гост на карнавала в Ксанти

Публикувана на 14 Март 2016

IMG 0511

Областният управител Илия Илиев бе гост на традиционните Тракийски фолклорни празници Ксанти 2016 по покана на кмета на града Хараламбос Димархопулос. Двамата обсъдиха възможностите за разширяване на трансграничното партньорство, обмена на добри практики в сферата на културното сътрудничество и популяризирането на уникалното археологическо наследство на Източните Родопи.

Прочети още...
 

Ученици от Хърватия гостуваха на областния управител

Публикувана на 11 Март 2016

IMG 0439

Областният управител Илия Илиев посрещна ученици и учители от хърватския град Решетари, гостуващи в Кърджали по покана на връстниците си от ОУ „Св.св. Кирил и Методий", с които изпълняват съвместно европроект за солидарност между поколенията. Инициативата се финансира от програма ACES /Академия на училищата от Централна Европа/, по която работят 15 страни от Централна и Югоизточна Европа. Тази година за финансиране са одобрени само 42 от общо 263 кандидатстващи проекти, които отговарят на зададената тема: „Приемането на солидарността: Грижим се, осмеляваме се и споделяме".

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай