Областният управител получи поздравителен адрес от Съюза на запасните офицери

Публикувана на 11 Януари 2016

IMG 9034

Областният управител Илия Илиев получи поздравителен адрес от името на генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Той бе връчен от представителите на общинската структура на СОСЗР Петър Щерев и Златко Колачев. В него ръководството на най-многочислената военно-родолюбива неправителствена организация у нас изразява благодарност за доброто партньорство и заявява готовността си за съвместна работа по проблемите на националната сигурност, отбраната и патриотичното възпитание на младото поколение.

Прочети още...
 

Илиев върна за ново обсъждане поправките в Наредбата за местните такси

Публикувана на 11 Януари 2016

Областният управител Илия Илиев върна за ново обсъждане Решение № 9 на ОбС Кърджали от 28 декември 2015 г, с което се правят промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги, касаещи определянето на такса битови отпадъци.

Според новоприетите текстове, годишният размер на таксата следва да се определя според количеството смет, събирана в съответните съдове за отпадъци и съобразно определената честота на извозването им за годината, а когато не може да се определи какво е количеството отпадъци за всеки отделен имот, таксата се определя на база квадратен метър разгърната застроена площ на сградите. Формулирани по този начин, поправките в Наредбата представляват нарушение на Закона за местните данъци и такси, тъй като е видно, че Общинският съвет е предвидил алтернативни способи за определяне на таксата смет, но не му е предоставена възможност за преценка кой от тях да бъде приложен, гласи един от мотивите за връщане на решението.

Прочети още...
 

Раздават хранителни продукти на 7 567 социално слаби от региона

Публикувана на 06 Януари 2016

IMG 8915

Областният управител Илия Илиев даде старт на кампанията за подпомагане на социално слабите в региона с хранителни продукти. Програмата е финансирана с европейски средства от фонда за подпомагане на най-нуждаещите се и се изпълнява от доброволци на Българския червен кръст. От днес работят временните пунктове в Кърджали, Момчилград, Джебел и Чорбаджийско. От утре ще бъдат отворени пунктовете в Черноочене и Ардино, а от 8 януари - в Кирково.

Прочети още...
 

Министрите Павлова и Московски откриха рехабилитирания път Мадан-Златоград- Бенковски

Публикувана на 29 Декември 2015

IMG 8410

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Смолян Недялко Славов, областният управител на Кърджали Илия Илиев и кметът на община Златоград Мирослав Янчев откриха официално рехабилитирания път Мадан – Златоград – Бенковски.

Прочети още...
 

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА

Публикувана на 23 Декември 2015

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА пожелава

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЛИЯ ИЛИЕВ на всички жители на област Кърджали

 

Нека настъпващите празници отворят сърцата ни за добротворство, нека ни донесат мир и прослава, щастие и благоволение, нека ни дарят със здраве, късмет и светли хоризонти.

Да са изобилни трапезите и щедри делата ни през новата 2016 г. !

 

 

Коледари гостуваха на областния управител

Публикувана на 21 Декември 2015

koledari IMG 8314

 

Коледари от ОУ „Св. св. Кирил и Методий" пяха и наричаха за здраве и плодородие при областния управител Илия Илиев. Четвъртокласниците възпроизведоха автентичния народен ритуал коледуване с пожелания за късмет и берекет, пълни кошари и хамбари, а на стопанина на къщата – да е добра и силна годината, успешна и плодовита.

Областният управител благодари на даровитите деца за знанията и предаността им към народните обичаи и както повелява традицията ги нагости с кравайчета.

Прочети още...
 

Общото събрание на Асоциацията по В и К съгласува бизнес-план до края на 2016 г.

Публикувана на 21 Декември 2015

IMG 8354

Днес в областна администрация се проведе общо събрание на Асоциацията по В и К /АВиК/ на обособената територия, обслужвана от ВиК-ООД – Кърджали. Председател на АВиК – Кърджали е областният управител Илия Илиев.

Прочети още...
 

Благотворителният коктейл на областния управител събра 3 600 лв. за децата с увреждания

Публикувана на 18 Декември 2015

k IMG 7984

3 600 лева в помощ на децата с увреждания бяха събрани снощи на благотворителния коктейл на областния управител Илия Илиев в ресторант „Перперикон". Сумата постъпи от продажба на куверти и откупка на сувенири, изработени от ученици от областта. Парите ще бъдат преведени по сметката на кампанията „Да подарим надежда за Коледа", която помага за лечението и рехабилитацията на болни деца. На благотворителната вечер присъстваха над 70 представители на бизнеса и ръководители на институции.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай