С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Публикувана на 09 Март 2017

           “Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява всички абонати, ползващи питейна вода от ПС „Бенковски” – селата Бенковски, Дедец, Добромирци, Дрянова глава, Растник, Медевци, Загорски, Здравчец, Мъглене, Първенци, Янино и Еровете; от ПС „Крилатица”1 и 2 – селата Кирково, Крилатица, Домище, Завоя; от ПС „Фотиново” – селата Кърчовско, Дюлица, Метличина, Самодива, Искрил, Фотиново, Върбен, Първица; от ПС „Островец” – селата Островец, Подкова, Старейшино, Чорбаджийско, Шопци; от ПС „Птичар” – селата Птичар, Горско Дюлево, Каменец, Великденче, Вълкович, Душинково, Илийско, Козица, Мрежичко, Овчево, Плазище, Подвръх, Полянец, Ридино, Рогозаре, Рогозче Скалина, Слънчоглед, Чакалци; от „ПС Загорско” – гр. Момчилград, селата Загорско, Багрянка, Чуково, Прогрес, Соколино, че по Заповед с изх. № 02/09.03.2017 г. на РЗИ Кърджали на основание чл.38, ал. 4 от Закона за здравето от 10.03.2017 год. превантивно се забранява ползването на водата за пиене и готвене поради съмнение за замърсяване на водите на р. Върбица от хвостохранилище „Ерма река”.

         Водата ще може да се ползва само за битови нужди.

         При отмяна на забраната абонатите ще бъдат своевременно уведомени.

 

Ковачев дари с цвете дамите в областната администрация

Публикувана на 08 Март 2017

С цвете и пожелание за здраве, любов и много положителни емоции посрещна тази сутрин областният управител Начо Ковачев дамите от екипа си. В областната администрация 8 март е почти със статут на професионален празник, тъй като две-трети от служителите са жени, а това е предпоставка за добре свършена работа. „Разчитам изключително много на вас,защото вие сте гръбнакът на администрацията. Бъдете здрави, все така отговорни в работата си и обичани в семействата си.Честит празник!“, пожела Ковачев.

 

Провериха годността на храните с логото на ДОСТ по разпореждане на областния управител

Публикувана на 07 Март 2017

По разпореждане на областния управител Начо Ковачев Областната дирекция по безопасност на храните извърши физическа и документална проверка на годността, качеството и безопасността на продуктите, иззети по време на полицейската акция на 4 март, събота, в склад на едро в Кърджали. Експертите са установили, че стоката е произведена и пакетирана от регламентирани производители, доставени е по надлежния ред и е придружена с необходимите документи. Храните са в срок на годност и към днешна дата консумацията им не крие никакъв риск. Става дума за слънчогледово олио, ориз, кафява халва, леща, бяло пшенично брашно, боб, макарони, юфка, морска сол и захар. Всички задържани количества, с изключение на захарта, са произведени у нас. Проверените партиди са годни, отговарят на българското законодателство и са етикетирани в съответствие с еврорегламентите за защита на потребителите, твърдят от БАБХ.

 

Начо Ковачев уважи покана на ротарианците в Кърджали като учредител на клуба

Публикувана на 07 Март 2017

Ротари клуб Кърджали отбеляза тържествено снощи двадесет и една година от своето създаване. По инициатива на президента Себахатин Гьокче на празничната сбирка присъстваха и учредители, които вече не са активни. Поканени бяха и младежите от Ротаракт и Интеракт - клубовете, за да се подчертае приемствеността в организацията. Специален гост на тържествената проява бе областният управител Начо Ковачев, който е един от основателите на клуба.

Прочети още...
 

Областният управител Начо Ковачев бе гост на приема за Трети март в Одрин

Публикувана на 05 Март 2017

Областният управител на Кърджали Начо Ковачев бе официален гост на приема, с който генералното ни консулство в Одрин отбеляза Националния празник 3-и март. Ковачев бе поканен на тържествената церемония от ръководителя на българската мисия Васил Вълчев. На събитието присъстваха дипломати, висши държавници, представители на местната и държавната власт, духовници, журналисти.

Прочети още...
 

Кърджали отбеляза тържествено 139-та годишнина от Освобождението

Публикувана на 03 Март 2017

Кърджали отпразнува тържествено 139-та годишнина от Освобождението на България от османско робство. Областният управител Начо Ковачев бе сред официалните гости на церемонията. Ритуалът започна с поднасяне на цветя и венци пред Паметника на руския воин в градинката пред храма „Свети Георги Победоносец“ сред шпалир от гвардейци и мажоретен състав. Политици, общественици, ученици, представители на руската общност и множество гражданиуважиха честването, изразявайки признателност към падналите за свободата на отечеството войни.

Прочети още...
 

Деца дариха областния управител с мартеници

Публикувана на 01 Март 2017

В началото на работния ден областният управител Начо Ковачев върза мартеници и честити празника Баба Марта на всички служители в Областната администрация с пожелание за здраве и пролетно настроение. По-късно той посрещна в кабинета си ученици от Езиковата гимназия и даровитите възпитаници на клуба по етнография в ОДК с ръководител Нели Карабашева, които дойдоха да го поздравят и да го дарят с ръчно изработени от тях мартеници. Ковачев също дари на всяко дете мартеница и им пожела да са здрави, с разностранни таланти и все така да уважават българските народни традиции.

Прочети още...
 

Тестваха водите на р. Върбица за замърсяване от хвостохранилището „Ерма река“

Публикувана на 28 Февруари 2017

Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ - Пловдив информира областния управител за резултатите от извършена проверка по сигнал от 8 февруари т.г. за инцидентно изтичане на води от хвостохранилище „Ерма река“ и опасност от замърсяване на повърхностни и подземни води във водосбора на р. Върбица. Експерти от регионалните лаборатории на Агенцията по околна среда в Смолян и Хасково са изследвали физико-химичните показатели на взети проби от 8 пункта за мониторинг на водите на територията на Кърджали и Смолян. Проверката е установила следното:            В пункт река Гюдюрска на 200 м преди вливане във водите на р. Голяма Върбица е констатирано превишаване на стандартите за качество на околната среда по отношение съдържанието на цинк и кадмий в дните 8-9 февруари. Вероятната причина за замърсяването е изтичане на руднични води от стари рудници в региона.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай