Асоциация по В и К – Кърджали избра ВиК-оператор

Публикувана на 26 Февруари 2015

vik 26.02

В зала 301 на областната администрация се проведе заседание на общото събрание на Асоциация по ВиК – Кърджали. В нея членуват представители на държавата, в лицето на областния управител Илия Илиев, и на общините, представлявани от кметовете, с различно процентно съотношение на гласовете.

Прочети още...
 

В Кърджали бе представена Иновационната стратегия за интелигентна специализация за периода 2014-2020 г

Публикувана на 24 Февруари 2015

P2240248 1

Областният управител Илия Илиев бе домакин на регионална работна среща за представяне на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) за програмния период 2014-2020 г. Официални гости на форума бяха Ели Анави – директор на дирекция „Малки и средни предприятия" в министерството на икономиката, Стефан Узунов, държавен експерт „Иновации и предприемачество", Боян Жеков от отдел „Наука" на МОН и др.

Прочети още...
 

Кърджали почете безсмъртието на Апостола

Публикувана на 19 Февруари 2015

levski 2

Областният управител Илия Илиев участва в общоградското поклонение пред паметта на Апостола. Представители на институции, политици, общественици и граждани почетоха 142-годишнина от обесването на Левски. Във възпоменанието се включиха гвардейците от ученическия отряд на ГПЧЕ „Христо Ботев", както и множество деца от началните класове на кърджалийските училища, които покриха с цветя на признателност монумента на великия българин. От името на общонародния комитет „Васил Левски" слово за безсмъртието на Апостола и незаличимата диря, която е оставил след себе си в световната история и в съзнанието на всеки от нас произнесе актрисата Антоанета Миланова На тържеството бяха отличени и авторите на най-добрите творби в конкурса за есе „Моят Левски".

Прочети още...
 

Укрепиха манастирския комплекс „Св. Йоан Предтеча”

Публикувана на 12 Февруари 2015

P2100081

Подпорна стена с дължина 45 м бе издигната в подножието на средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча" в кв. „Веселчане". Възложители на обекта са областна администрация Кърджали в лицето на областния управител и Българската православна църква, представлявана от Пловдивския митрополит Николай.

Прочети още...
 

Стартира прием на заявления по две мерки от Програмата за развитие на селските райони

Публикувана на 12 Февруари 2015

Българските животновъди ще получат повече пари по схемите за директни плащания, обвързана подкрепа и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Подпомагането на сектора е основен приоритет в ПРСР. Преди официалното одобрение на Програмата от Европейската комисия ще бъдат отворени две мерки. През месец март т.г. се предвижда да стартира прием по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства", а през месец юни се предвижда да започне приемът на заявления по мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители", позната като „Млад фермер". Планираният бюджет по мярка 4.1 възлиза на 150 млн. евро, а средствата по „Млад фермер" са на стойност 35 млн. евро. Общият бюджет на ПРСР 2014 – 2020 г. е в размер на над 2,9 млрд. евро и в нея има достатъчно подмерки за подкрепа на малките ферми. Чрез Програмата ще бъдат предоставени над 1 млрд. евро публични средства в ръцете на бизнеса. Бюджетът дейностите за насърчаване на конкурентоспособността на земеделските стопанства и биологичното земеделие увеличен с 5 пъти в сравнение с отминалия програмен период. Повече са и средствата за инвестиции в земеделски стопанства и преработвателни предприятия.

 

Административният съд отмени решението на ОбС за разместване на павилионите „Lafka”

Публикувана на 11 Февруари 2015

Административният съд в Кърджали потвърди, че Решението на Общинския съвет от 20 ноември 2014 г, с което се дава съгласие за разместване на павилионите „Lаfka", е незаконосъобразно и следва да бъде отменено. Делото бе заведено от областния управител, след като решението бе върнато от него за ново обсъждане, но ОбС отказа да се произнесе в регламентирания срок.

Прочети още...
 

Честваме европейския ден на телефон 112

Публикувана на 11 Февруари 2015

112 2

Областният управител Илия Илиев поздрави служителите в Районния център 112 по случай Европейския ден на единния телефон за спешни повиквания. Честването се състоя в зала 301 на областната администрация. Илиев пожела здраве, успешна работа и още по-висока ефективност на екипите, които се отзовават денонощно на сигнали за бедствия, аварии, катастрофи, медицински случаи или нарушаване на обществения ред, и ги поздрави за бързата и адекватна реакция по време на наводненията през последните няколко седмици.

Прочети още...
 

Лиляна Павлова обсъди възможностите за разширение на ГКПП „Маказа“

Публикувана на 09 Февруари 2015

makaza razsh1

„С Агенция „Пътна инфраструктура" сме говорили за разширяването на ГКПП Маказа с по още една ТИР-лента във всяка посока. В момента на база на съществуващото междуправителствено споразумение между България и Гърция има ограничение за преминаване на МПС до 3,5 тона. За да се случи разширението на ГКПП, имаме нужда от допълнително отчуждаване на терени от горския фонд. Необходимо ни е и съдействието на министъра на земеделието, за да се направи промяна на предназначението на терена. Това заяви в Кърджали министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която посети ГКПП „Маказа", заедно с областния управител Илия Илиев и народния представител Цвета Караянчева, и на място се запозна с проблемите на граничния пункт.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай