Главният мюфтия Мустафа Хаджи даде област Кърджали за пример в диалога между етносите

Публикувана на 11 Декември 2015

m IMG 7701

Областният управител Илия Илиев се срещна с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, който е на двудневно посещение в региона. Двамата разговаряха за толерантното съжителство и разбирателството между етносите в Кърджалийско, което създава усещане за сигурност и спокойствие у хората, независимо от религията, която изповядват. Духовният водач на мюсюлманите даде областта за пример по отношение на диалога както между етносите, така и между православните свещеници и мюфтията.

Прочети още...
 

Илиев насрочи нова сесия на местния парламент на 17 декември

Публикувана на 10 Декември 2015

Областният управител Илия Илиев насрочи нова редовна сесия на местния парламент. Тя ще се проведе на 17 декември, четвъртък, от 10 часа в залата на Бизнес-инкубатора. Поканата на свикване на заседанието вече е внесена в деловодството на ОбС, за да бъдат информирани членовете на разпоредителния орган. Точка единствена в дневния ред ще бъде изборът на председател. Въпреки призива на областния управител към мнозинството да подходи отговорно, на последната сесия на 7 декември, процедурата се провали за втори път и колективният орган на местното самоуправление остана без легитимно избран председател, което създаде прецедент и постави в безизходица ОбС. Очаквам най-голямата политическа сила в ОбС да изглади противоречията си и да не прави заложници на вътрешно-партийните си препирни и гражданите, и останалите групи съветници, защото на практика в момента работата на местната власт е блокирана, категоричен е Илиев.

 

 

Ученици заострят вниманието на институциите върху борбата срещу ХИВ/СПИН

Публикувана на 01 Декември 2015

IMG 0402

Заместник областните управители Селвие Ахмед и Румен Младенов посрещнаха учениците от Детския младежки парламент към ОДК Кърджали, които всяка година на 1 декември посещават институциите, за да насочат вниманието им към риска от заразяване със СПИН и необходимостта от предпазване. Днес се отбелязва Световният ден за борба срещу ХИВ/СПИН, на който по традиция тийнейджърите раздават кондоми с послания към гражданите да бъдат отговорни към здравето си и да не пренебрегват превенцията на болестта.

Прочети още...
 

Областният управител обсъди с ЕVN подготовката за зимата

Публикувана на 30 Ноември 2015

IMG 0392

Областният управител Илия Илиев се срещна с Костадин Величков и Калина Трифонова, членове на управителния съвет на ЕВН. Основната тема в разговора бе подготовката за зимата, мерките за предотвратяване на кризисни ситуации и изпълнението на инвестиционната програма на дружеството за 2015 г. Над 5 млн лева са извънредните разходи на компанията в районите, потърпевши от снежното бедствие през месец март, от което пострадаха над 220 000 домакинства и 22 % от електроразпределителната мрежа. Добрата новина е, че вече са възстановени всички засегнати далекопроводи.

Прочети още...
 

Регионалният съвет за развитие на ЮЦР заседава извънредно в Пазарджик

Публикувана на 26 Ноември 2015

IMG 2189

Областният управител Илия Илиев взе участие в извънредното заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе на 25 ноември в Пазарджик под председателството на областния управител Трендафил Величков. На форума присъстваха още Иван Аспарухов-заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, областните управители на Хасково и Смолян Станислав Дечев и Недялко Славов, заместник-областният управител на Пловдив, кметове и заместник-кметове на общини, попадащи в териториалния обхват на Целенасочената инвестиционна програма - подпрограма „Родопи", представители на синдикални организации, браншовици и НПО.

Прочети още...
 

Готов е техническият проект за изграждане на яз. „Долно Къпиново”

Публикувана на 26 Ноември 2015

stena yazovir

 

Готов е техническият проект за изграждане на яз. „Долно Къпиново", за който лобираха народният представител Цвета Караянчева и заместник областният управител Румен Младенов. Днес той бе предаден на инж. Илия Минчев, директор на ДГС Кирково, в присъствието на зам. областният управител Младенов. Възложител на проекта е министерството на земеделието и храните чрез Южноцентралното държавно предприятие – Смолян.

Прочети още...
 

Областният управител свиква заседание на ОбС – Кърджали на 7 декември

Публикувана на 25 Ноември 2015

Областният управител Илия Илиев свиква заседание на ОбС в Кърджали на 7 декември, понеделник, от 10 часа в залата на Бизнес-инкубатора. На проведената първа тържествена сесия на местния парламент на 10 ноември се стигна до безпрецедентна ситуация – никой от номинираните за председател не получи необходимото мнозинство и изборът се провали, въпреки проведеното повторно гласуване.
Ролята на председателя на Общинския съвет е съществена в организацията и дейността на колективния орган на местното самоуправление. Липсата му на практика блокира работата на местната власт и е във вреда на обществения интерес, аргументира се областният управител.
На основание чл.23, ал.4, т.4 и чл.24, ал.4 от ЗМСМА Илиев свиква редовно заседание на ОбС, на което да бъде избран председател. В дневния ред е включено и полагане на клетва от новоизбран общински съветник, който е отсъствал на тържествената сесия.

 

Проектът за областна здравна карта бе приет без забележки от всички заинтересовани страни

Публикувана на 23 Ноември 2015

zdravna karta 11

Проектът за Областна здравна карта бе приет и подписан без забележки от областния управител Илия Илиев и представителите на общините, РЗИ, РЗОК и Регионалните колегии на Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз, Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и организацията за защита правата на пациентите. 23 ноември бе крайният срок за изготвяне и съгласуване на документа. За целта бе сформирана комисия, ръководена от областния управител, която проведе три заседания и успя да постигне оптимален, приемлив за всички заинтересовани страни вариант на Здравна карта. Днес проектът бе изпратен за одобрение в министерството на здравеопазването.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай