Изработват помощни планове на земите по Параграф 4

Публикувана на 31 Май 2016

От 4 юни стартират полски замервания за изработване на помощни планове на ползвателите и собствениците на земи по Параграф 4 от ПЗР на ЗСПЗЗ в землищата на град Кърджали /ЗЗП 17 и 18/, с. Солище /ЗЗП 17-18/, с.Сипей /ЗЗП 19/, с.Зимзелен / ЗЗП 16/, с.Невестино /ЗЗП 9 и 10/ и с.Пчеларово, община Черноочене. Възложител на дейността е Областна администрация, а срокът за изпълнение – 3 месеца. Предстои изработването на планове на новообразуваните имоти, привеждането им в цифров вид и създаването на мрежа на РГО за зони за земеделско ползване. Замерванията ще се извършват по график, оповестен на сайта на областната администрация и на информационното табло.

 

Представиха Регионален план за отопление с възобновяеми източници до 2030 г.

Публикувана на 31 Май 2016

IMG 3282

План за отопление с възобновяеми източници в Родопския регион до 2030 г бе представен днес на Съвета по енергийна ефективност към областния управител. Планът е изработен от Черноморския изследователски енергиен център /ЧИЕЦ/ и Асоциацията на родопските общини /АРО/ в рамките на европроект за насърчаване на отоплението и охлаждането от ВИ. В неговия обхват попадат 21 общини от областите Кърджали, Хасково и Смолян, а основната му задача е да подпомогне устойчивото използване на местни ресурси за отопление и прилагането на интелигентни технологични решения с цел намаляване на парниковите емисии, подобряване качеството на въздуха и съживяване на икономическата среда. Срещата бе открита от заместник областния управител Селвие Ахмед.

Прочети още...
 

Областният управител бе гост на събора в Пчеларово

Публикувана на 28 Май 2016

IMG 3116 

Областният управител Илия Илиев пожела здраве, активен живот и почит към традициите на всички пчеларовци и техните наследници, събрали се днес на селищния празник на селото, организиран от сдружение „Възраждане на Пчеларово". Да ги поздравят дойдоха дамски хор „Незабравки" към читалище „Обединение", танцов клуб „Пъстро хоро", певческата група „Кап. Петко войвода" при НЧ „Родопски фар" и фолклорният ансамбъл „Бучим" от град Радовиш, Република Македония. Илиев насърчи местните жители да са добри стопани на своето родно място, да поддържат облика му и да го направят още по-привлекателно за туристите. Той разгледа етнографския музей, спря пред паметника на загиналите фронтоваци, отби се в параклиса и запали свещ в църквата „Света Петка", където дари лични средства за ремонт на покрива. Илиев закупи и книги за историята на селото, които се продават с благотворителна цел.

Прочети още...
 

Кърджали и гръцката област Източна Македония и Тракия обсъждат съвместни проекти в сферата на земеделието

Публикувана на 27 Май 2016

IMG 20160527 121642

Областният управител на Кърджали Илия Илиев бе домакин на двустранна работна среща за евентуално бъдещо партньорство в сферата на земеделието по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Гърция 2014-2020 г. В разговорите взеха участие областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов, заместник областният управител по аграрните въпроси на регион Източна Македония и Тракия Сотирос Пападопулос, заместник областните управители на Кърджали Румен Младенов и Селвие Ахмед, експерти от двете държави и гръцки журналисти. Гостите от съседна Гърция презентираха проектно предложение с работно заглавие „Агрогенезис", което предвижда разкриване на осем бизнес-инкубатора – пет в Гърция и три в България – в областите Кърджали, Хасково и Смолян, които да оказват консултантска помощ на земеделските производители.

Прочети още...
 

Представиха стихосбирката „Откровения”, издадена с финансовата подкрепа на Илия Илиев

Публикувана на 27 Май 2016

IMG 20160527 182301

Областният управител Илия Илиев обеща финансова подкрепа на дамите от Спортно-интелектуалния клуб „Ахридос" за издаване на втори поетичен сборник. Снощи в Художествената галерия „Станка Димитрова" бе представена тяхната първа книга, озаглавена „Откровения" и отпечатана с дарени от него средства, в навечерието на 24 май. Срещата й с публиката се превърна в истинско културно събитие за Кърджали. Творбите в нея са на 11 авторки от литературния кръг на клуба - Марина Раднева, Христина Въчева, Недялка Касабова, Минка Ганева, Недялка Стоянова, Добринка Камбурова, Мария Калина, Руска Мюфтиева, Видка Димитрова, Румяна Маринова и Мария Кирилова. Включени са и стихове на 13-годишната Паулина Любомирова – шестокласничка от СОУ „Отец Паисий".

Прочети още...
 

Илиев отличи изявени ученици, учители и културни дейци по случай 24 май

Публикувана на 23 Май 2016

IMG 1641

На тържествена церемония във Военния клуб областният управител Илия Илиев награди изявени ученици, учители, творци и журналисти по случай предстоящия празник на славянската азбука и на българската просвета и култура. „По традиция всяка година в навечерието на 24 май се събираме, за да отдадем дължимото на онези от вас, чиито успехи през годината са ни изпълнили с основателна гордост. Осъзнавам отговорността ни като общество да отличаваме и показваме техните резултати. Защото всички вие сте не само мисионери на словото, на книжнината, на творчеството и на духа, но и носители на обществен морал, на висока нравственост, на примери за подражание. И този ритуал е една съвсем скромна проява на признание за вашето усърдие и търпение да работите в сферата на културата и образованието.

Прочети още...
 

Областният управител награди млади огнеборци

Публикувана на 19 Май 2016

IMG 20160519 121301

Отборът на ОУ „Христо Смирненски" в село Мост се класира първи в областното състезание „Млад огнеборец", което се проведе днес на стадион „Родопи" в Момчилград. Гост на турнира бе областният управител Илия Илиев, който поздрави шампионите и техните съперници за добрата подготовка и спортен хъс и им пожела да надскочат постигнатото високо ниво. В надпреварата се включиха шестте отбора-победители в районните състезания от общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Подкова, Ардино и Джебел. След двете дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия" първото място зае отборът от село Мост. На второ място е СОУ „Васил Левски" в Крумовград, трети е СОУ „Никола Вапцаров" в село Бенковски. Илиев връчи грамоти и волейболни топки на всички състави-участници в турнира и ги похвали за положения труд и постигнати умения.

Прочети още...
 

Премиерът Борисов откри трети завод на холдинга „Теклас” в Кърджали

Публикувана на 15 Май 2016

IMG 1452

Премиерът Бойко Борисов откри новия трети завод на „Теклас България" в Кърджали, заедно със собственика на холдинга Раул Данон и посланика на Република Турция у нас Н.Пр.Сюлейман Гьокче. Официални гости на церемонията бяха министърът на транспорта Ивайло Московски, областният управител Илия Илиев, кметът Хасан Азис, депутатът Ердинч Хайрула, генералният директор на „Теклас" Неби Анъл. „ Спомням си като вчера, когато преди пет години открихме втория завод в България заедно с премиера Борисов и човека положил началото на холдинга „Теклас" – моят баща Мордо Данон. Тогава Вие, господин Борисов, помолихте г-н Данон да изгради и трети завод, а вие обещахте завършването на автомагистрала „Марица".

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Агенция за хората с увреждания /АХУ/ ОБЯВА

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай