Министър Николина Ангелкова: Кърджали е във фокуса на туристическата реклама

Публикувана на 19 Април 2016

IMG 1242

Основната ни цел е да превърнем България и Кърджали в целогодишна туристическа дестинация, като приоритетни през тази година ще бъдат културно-историческият туризъм и СПА-туризмът. За такива области, каквато е Кърджали, те могат да бъдат движеща сила на икономиката. Това посочи на работна среща в Кърджали по проблемите на бранша министърът на туризма Николина Ангелкова, която е родом от града край Арда. Домакин на форума бе областният управител Илия Илиев, присъства и народният представител Цвета Караянчева. Страната ни е разделена на 8 културно-исторически дестинации и Кърджали попада в една от тях, наречена „Магията на Източните Родопи", за която предстои да се разработят брошури и туристически карти и тече кампания по поставяне на билбордове. Вече има такива в Бургас и Русе, насочващи туристи към Кърджали.

Прочети още...
 

Открит урок по военно дело се състоя в средношколския център край Широко поле

Публикувана на 14 Април 2016

IMG 20160414 132037

Областният управител Илия Илиев присъства на открит урок по военно дело на полигона край Широко поле. В него се включиха десетокласници от професионалните гимназии по електроника и електротехника и по селско и горско стопанство. Проявата бе организирана от Военното окръжие и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в рамките на учебната дисциплина „Подготовка на страната за отбрана". Илиев приветства инициаторите на събитието за приноса им в патриотичното възпитание на подрастващите и амбицията им да популяризират армейската служба сред младите хора и успехите на българската войска, която няма нито едно пленено знаме.

Прочети още...
 

Обсъждат Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорския район

Публикувана на 13 Април 2016

IMG 20160413 111258

Заместник областният управител Румен Младенов откри работна среща за обсъждане на Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорския район с фокус върху долното течение на р. Арда. Форумът бе организиран от Басейнова дирекция Пловдив и се проведе в зала 301 на областната администрация. Планът за управление на речните басейни /ПУРБ/ има 6-годишен цикъл на действие - от 2016 до 2021 г и освен междинен преглед и оценка на текущите проблеми, съдържа и програма от мерки за постигане и запазване доброто състояние на повърхностните и подземните води и свързаните с тях екосистеми. Той е основен инструмент за управление на водите, който прилага единен подход във всички страни-членки на ЕС.

Прочети още...
 

Областната епизоотична комисия заседава във връзка с огнище на зараза в Гърция

Публикувана на 12 Април 2016

IMG 1010

Областната епизоотична комисия, ръководена от заместник областния управител Селвие Ахмед, заседава днес във връзка с констатирани огнища на заболяването заразен нодуларен дерматит в префектура Серес, Република Гърция. Болестта е силно заразна, с летален изход, засяга едрите преживни животни и причинява сериозни икономически загуби. Вирусът е изключително устойчив, пренася се от кърлежи, мухи и комари или чрез директен контакт. Клиничните признаци са треска, подуване и гнойни отоци по кожата на говедата, най-вече млекодайните породи. Стопаните в пограничните райони да са нащрек и при най-малкото съмнение да търсят съдействие от ветеринарните лекари, предупреди д-р Хаджъ от областната дирекция на БАБХ.

Прочети още...
 

Вицепрезидентът Маргарита Попова и областният управител обсъдиха актуални обществено-политически теми

Публикувана на 11 Април 2016

IMG 0985

Вицепрезидентът Маргарита Попова се срещна с областния управител Илия Илиев в неговия кабинет по време на визитата си в Кърджали. Двамата разговаряха по актуални обществено-политически теми, сред които бежанската криза, потока от мигранти към Балканите и риска за пограничните райони, eвропейската солидарност и новите измерения на толерантността. Попова окачестви като скандално изявлението на турския депутат Самир Ялчън на учредителния конгрес на партия ДОСТ, че „където и да се говори на турски език, това място е част от нашата родина" и заяви, че е очаквала Външно министерство да реагира на думите му.

Прочети още...
 

Заместник областният управител Румен Младенов приветства участниците в инициативата „Празник в гората”

Публикувана на 09 Април 2016

IMG 20160409 102706

Заместник областният управител Румен Младенов приветства организаторите и участниците в националната инициатива „Празник в гората", която се проведе днес в парк „Простор". Целта на събитието е да популяризира професията на лесовъда и опазването на зеления фонд с помощта на интерактивни игри с подрастващите и беседи за горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. Домакин е РДГ Кърджали. Три отбора ученици от СОУ „Отец Паисий", ОУ „Св.Климент Охридски" и СОУ „ Владимир Димитров-Майстора" се включиха в инициативата. Младенов пожела на децата да пазят българската гора, нейното биоразнообразие и да не забравят, че тя е жив организъм, нуждае се от грижи, от отговорно отношение и е неразривно свързана с оцеляването на човечеството, а ролята на лесовъда за поддържане на равновесието в нея е изключително важна.

Прочети още...
 

Засадиха 20 аризонски кипариса в парк „Арпезос Север”

Публикувана на 07 Април 2016

P3120005

Областният управител Илия Илиев се включи в залесяването на парк „Арпезос Север 1", който се обогати с 20 аризонски кипариса. Дръвчетата са от разсадника в Крайно село и са предоставени безвъзмездно от ДГС „Женда" по случай Седмицата на гората. В засаждането участваха още изпълнителният директор на Агенцията по горите инж. Тони Кръстев, шефът на РДГ Кърджали инж. Юсеин Ефендиев, директорът на Държавно ловно стопанство „Женда" инж. Николай Янчев, ландшафтен архитект Анжела Василева от община Кърджали, служители от системата на горите, ученици от Детски и младежкия парламент към ОДК, граждани.

Прочети още...
 

Областният съвет за развитие прие Стратегията за развитие на социалните услуги 2016-2020 г.

Публикувана на 30 Март 2016

IMG 20160330 112435

Областният съвет за развитие /ОСР/, председателстван от областния управител Илия Илиев, съгласува без забележки Областната стратегия за развитие на социалните услуги за периода 2016-2020 г. Тя бе оценена от членовете на съвета като много добър стратегически документ, който залата на необходими и реално изпълними дейности, съобразени със социално-икономическото развитие на региона и потребностите на населението, обясни директорът на РДСП Кърджали Нермин Мехмед, която представи стратегията в експозе. Документът е отворен и може да бъде допълван във времето, за да се постигне по-голяма ефективност на социалните услуги, подчерта Илиев.

Прочети още...
 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай