Покана

Публикувана на 26 Януари 2017

На основание чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс, във връзка с Указ № 59 на Президента на Република България /обн. в ДВ, бр. 9 от 2017 г / областният управител Илия Илиев кани парламентарно представените партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание на консултативна среща за определяне състава на РИК в 9-ти Кърджалийски избирателен район за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г . Срещата ще се проведе на 29 януари, неделя, от 10 часа в зала № 301, етаж 3 на Областна администрация Кърджали, бул. „България" 41.

 

Снегонавявания до 1,20 м по високите места в Кърджалийско

Публикувана на 20 Януари 2017

Снежната покривка по високите места в Кърджалийско достигна 1,20 м. Най-високи са преспите в Ардинско, Крумовградско и Джебелско. Снеговалежът в цялата област е спрял, но обстановката е усложнена и ограниченията за движение на товарни машини над 12 т остават в сила. Пътищата са проходими при зимни условия, навсякъде се почиства и опесъчава. По данни на дежурните диспечери по общини, затворени са отсечките Русалско-Песнопой и Любино-Латинка в община Ардино, както и междуселските пътища в района на джебелското село Припек, заради снегонавяване. Няма населени места без ток или вода.

 

Валежите спряха, остава забраната за движение на товарни коли

Публикувана на 20 Януари 2017

По информация към 7,30 часа тази сутрин снеговалежът в цялата област Кърджали е спрял. Няма затворени пътища, нито селища без ток и вода. Температурите са минусови, а натрупаната снежна покривка е от 16 до 50 см в различните общини. Пътищата са проходими при зимни условия. Поради високи преспи е затруднен достъпът до селата Русалско и Песнопой в община Ардино. Там се работи за нормализиране на движението. Навсякъде остава забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона.

Прочети още...
 

Илиев дава на съд повишаването на такса смет за граждани и фирми

Публикувана на 13 Януари 2017

След увеличението на данък сгради и данък МПС, областният управител Илия Илиев даде на съд и необоснованото завишение на такса битови отпадъци, гласувано от мнозинството в ОбС през месец декември с решение № 284. С него разпоредителният орган приема приходно-разходната план-сметка на дейностите по управление на отпадъците за 2017 г и гласува по-висок размер на досегашната такса смет за жилищните и нежилищните имоти. Според областния управител въпросното Решение № 284 е незаконосъобразно, прието е при съществени нарушения на административно-производствените правила (чл.146, т.3 от АПК) и следва да бъде отменено.

Става дума за общ административен акт по смисъла на чл.65 от АПК, с който непосредствено се засягат права, свободи или законни интереси на неопределен брой лица. С оглед защитата на техните интереси, законодателят е предвидил специална процедура – публично оповестяване чрез средствата за масово осведомяване, изпращане на проекта на организации на заинтересовани лица и др. Уведомяването включва и основните съображения за издаване на акта, писмени предложения и възражения, обществено обсъждане и т.н.

Прочети още...
 

Пътищата в Кърджалийско са проходими при зимни условия

Публикувана на 11 Януари 2017

Областният управител направи обход на републиканската пътна мрежа по трасето Кърджали – Хасково и Кърджали – Асеновград. Пътищата са проходими при зимни условия, осоляват се машинно. В отсечката за Перперикон през Черноочене – Стремци – Горна Крепост – Чифлик има затворен от старо свлачище участък в района на с. Три могили.  

Сняг вали в цялата Кърджалийска област. Към 13 часа днес измерената снежна покривка е била от 20 см / в общините Кърджали и Ардино/ до 1 метър / в района на Кирково/. На повечето места температурата на въздуха е положителна. Затворени пътища няма.

Прочети още...
 

Областният управител награди призьорите в конкурса „Пожарникар на годината“

Публикувана на 10 Януари 2017

Областният управител Илия Илиев награди трима огнеборци от Кърджали - победители в първия кръг на националния конкурс „Пожарникар на годината” за 2016г. В категорията „Пожарникар на годината” – комплексен победител е началникът нарайонната служба в Джебел Росен Добрев.  В направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”  бе излъчена кандидатурата на Андрей Марангозов,началник на група в районната служба в Кърджали. В направление „Контролна дейност” победител еТанер Юсеин, младши инспектор в РС „ПБЗН”-Джебел.

Прочети още...
 

До метър сняг в Кирковско, обстановката в областта е спокойна

Публикувана на 10 Януари 2017

Обстановката в област Кърджали е спокойна, въпреки падналия сняг. По данни на хидрометеорологичната обсерватория тази сутрин най-висока е била снежната покривка в община Кирково – 40 см, като на високите места тя достига до 1 м. 31 см са измерени в Крумовград, на високите места до 50 см. Между 25 и и 28 см са отчели станциите в Джебел, с. Бенковски и с. Токачка. Най-слаби са били валежите в Момчилград. Пътищата в региона са проходими при зимни условия, навсякъде се опесъчава. По републиканския път Кърджали – Хасково и в двете посоки е въведено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона. Няма населени места без ток и вода.

 
Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай